null Nógrád megye - 1. vizsgálat - Salgótarján - Beszterce Diákétterem

Nógrád megye - 1. vizsgálat - Salgótarján - Beszterce Diákétterem

Nógrád megye - 1. vizsgálat - Salgótarján - Beszterce Diákétterem

1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Beszterce Diákétterem (3000 Salgótarján, Beszterce tér 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Daragaluska leves, kelkáposzta főzelék sertéspörkölttel, félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2015. március 24.
Napi adag353 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. Beszterce Diákétterem (3000 Salgótarján, Beszterce tér 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos drappos, enyhén opálos híg lében, vékonyra vágott, töredezett sárgarépa szeletek, 2-4 cm-es hosszúkás daragaluskák, zöldfűszer darabkák. Tetején narancssárga zsírcseppek, alján színes fűszerszemcsék, illetve daragaluska morzsalék.

Állomány:

A répa puha, szájban elomló. A galuska többsége puhára főtt, a nagyobb darabok közepe kissé keményebb, de nem nyers. A lé vízszerűen hígan folyó.

Illat:

Gyenge, aromaszegény, enyhén zöldséges, kevésbé fűszeres. Idegen illattól mentes.

Íz:

Kissé jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus, a daragaluska íze dominál. Idegen íztől mentes.

 

Kelkáposzta főzelék sertéspörkölttel (0,3 l + 0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-drapp főzelék, benne különböző méretűre vágott kelkáposzta darabok és apró, közel egyenletes méretűre kockázott burgonya. Tetején halványsárga, apró zsírcseppek, és elszórtan majoránna szemcsék láthatók. 

Fűszerpaprikától pirosra színezett, hagymával és szétesett húsrostokkal besűrűsödött, zsíros szaftban kb. 1-2 cm nagyságúra aprított húskockák. A hús többsége jól tisztított, néhány zsírosabb darab található közte.

Állomány:

A rántással kellő mértékben besűrített főzelék. A kelkáposzta és a burgonya kellően átfőtt. A hús rugalmasan puha, rostos.

Illat:

Jellegének megfelelően kellemes, fűszeres, aromás, harmonikus. Idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegének megfelelően kellemesen fűszerezett, ízletes. Idegen íztől mentes.

 

Félbarna kenyér (1 szelet/ adag)

Külső megjelenés:

15x12 cm-es, kb. 1,5 cm vastag, formában sült kenyérszelet. Bélzete világos drapp, héja aranysárga.

Állomány:

Bélzete jól lazított, több kisebb-nagyobb lyuk látható. Megfelelően átsült, a héja visszapuhult, kissé szívós.

Illat:

Gabonaillatú, enyhén savanykás, kissé élesztős. Idegen illattól mentes.

Íz:

Félbarna kenyérre jellemzően enyhén savanykás, tiszta gabona ízű.
Részletes összetétel:

Daragaluska leves

búzadara, petrezselyem (mirelit), bors őrölt, olaj (napraforgó), só (tengeri), liszt, zeller, vöröshagyma, gyökér kocka (mirelit), sárgarépa, tojás

 

Sertéspörkölt

olaj (napraforgó), só, lecsó (konzerv), bors (őrölt), sertés lapocka, sertés comb, vöröshagyma, pirospaprika, köménymag (őrölt)

 

Kelkáposzta főzelék

pirospaprika, fokhagyma, vöröshagyma, kelkáposzta, burgonya, bors (őrölt), olaj (napraforgó), só (tengeri), köménymag (őrölt), liszt


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >