Komárom- Esztergom megye- 3. vizsgálat - Esztergom - Suzuki Étterem
Komárom- Esztergom megye- 3. vizsgálat - Esztergom - Suzuki Étterem
3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Suzuki Étterem (2500 Esztergom, Schweidel József u. 52.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT |
átlag feletti |
átlagos |
átlag |
nem |
|
Menü: Karfiolleves, Puszta csirkecomb zöldséges rizzsel, Káposztasaláta Mintavétel ideje: 2013. november 27. Főzőkonyha: Kom Tamásné egyéni vállalkozó (2500 Esztergom, Aradi vértanúk tere 3.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Karfiolleves (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos fehér színű, viszonylag sűrű, opálos lében karfiolrózsák, sárgarépa és fehérrépa kockák. A karfiolrózsák kissé töredezettek, törmelékesek. Tetején apró, fényes, sárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, de a sok zöldségtől mégis sűrű, pedig nincs benne tészta. A karfiol egy kissé túlfőzött, a répa kellően puha. |
Illat: |
A karfiol illata dominál, kellemes, harmonikus, nem túl fűszeres. |
Íz: |
A karfiol íze jól érvényesül. Enyhén sós, kevésbé fűszeres, kellemes ízű, tartalmas leves. |
Részletes összetétel: |
|
Puszta csirkecomb zöldséges rizzsel (0,43 kg/adag)
Külső megjelenés: |
1 db egész, bőrös csirkecomb. Barnáspirosra sült, sok piros fűszerpaprika szemcse borítja. Tetszetős. |
Állomány: |
A hús puha, omlós. A rizs pergős, rugalmas, nem túlfőzött, de nem is kemény. A zöldségek kellően puhák. |
Illat: |
A hús és a köret is kellemes, aromás, enyhén fűszeres. |
Íz: |
A hús és a köret is harmonikus, kellően, aromás, nem túl sós, jól fűszerezett, ízletesen elkészített étel. |
Részletes összetétel: |
|
Káposztasaláta (0,11 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Zöldesfehér színű, közel egyenletesen vékonyra szeletelt, fehér káposztából készült saláta kevés lében. |
Állomány: |
A káposzta harsogóan ropogós, friss. A salátalé víztiszta, híg folyadék. |
Illat: |
A jellegzetes káposzta szag mellett a kömény és a hagyma illata érezhető. |
Íz: |
Savanykás, édeskés, köményes. Kellemesen fűszerezett, aromás, ízletes saláta. |
Részletes összetétel: |
|