null Komárom-Esztergom megye-14.számú vizsgálat-Bárdos L. Gimnázium

Komárom-Esztergom megye-14.számú vizsgálat-Bárdos L. Gimnázium

Komárom-Esztergom megye-14.számú vizsgálat-Bárdos L. Gimnázium

14.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Bárdos L. Gimnázium (2800 Tatabánya Gál István ltp. 701.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Tarhonyaleves, Burgonyafőzelék sertéspörkölttel, Alma

Mintavétel ideje: 2015.10.13.

Napi adag: 480 adag/ebéd

Főzőkonyha: Bárdos L. Gimnázium Gál (2800 Tatabánya, Gál István ltp. 701.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Tarhonyaleves (3dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikával enyhén színezett barnás-drappos híg lében sok fehér színű gépi tarhonya, hullámosra karikázott sárgarépa szelet, néhány fehérrépa kocka. Tetején narancs-piros zsírcseppek, több nagyobb petrezselyemlevél darab.

Állomány:

A lé hígan folyó, a tarhonya kevésbé rugalmas, túlfőtt, sok a törött, széteső szem. A zöldségek is túl puhák.

Illat:

Gyenge, jellegtelen, aroma- és fűszerszegény. Kissé „zsíros” szagú.

Íz:

Aroma-és fűszerszegény, jellegtelen. A zöldségek íze teljesen elfőtt, nehezen felismerhető.

 

Burgonyafőzelék (3dl/adag), sertéspörkölttel (1dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárgás-fehér, sűrű főzelékalapban eltérő méretű és alakú világossárga burgonyakockák, illetve különböző nagyságú pörkölthús darabok.

Tetején a pörköltből származó, fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett zsíros szaft. A hús mennyisége viszonylag sok, de néhány darab kissé zsíros, kevésbé jól tisztított.

Állomány:

A főzőlé kellően besűrített, csomómentes, sima, a krumpli puhára főzött. A hús többsége rugalmasan puha, jól átfőtt, de néhány rágósabb darab is akad közte.

Illat:

Gyengébben fűszeres, kissé savanykás, a babérlevél illata érződik. A pörkölt illata erősebben érezhető.

Íz:

A főzelék kevésbé ízletes, enyhén savanykás, ízén a babérlevél íze érezhető. A pörkölt kellemesen fűszeres, de kissé zsíros. Összhatásában viszonylag jól kiegészítik egymást.

Alma  

Külső megjelenés:

 

Sárgászöld színű, kissé hosszúkás alakú, ép, sérülésmentes alma.

Állomány:

Kevésbé lédús, de friss, roppanós.

Illat:

Visszafogott illatú, édeskés, enyhén citrusos, a héja kissé viaszos. Tiszta, idegen illattól mentes.

Íz:

Kellemesen édeskés, kissé savanykás. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

 

Tarhonyaleves

gépi tarhonya

Burgonya

Lecsó (konzerv)

Fűszerpaprika (csemege)

Sárgarépa

Fehérrépa

Petrezselyem (morzsolt)

Vöröshagyma

 

 

Burgonyafőzelék

Burgonya

Vöröshagyma

Babérlevél

Őrölt bors

Tejföl 12%

Ecet

Finomliszt

Olaj

 

Sertéspörkölt

Vöröshagyma

Fűszerpaprika

Sertés lapocka

Fekete őrölt bors

Lecsó (konzerv)


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >