Komárom-Esztergom megye-14.számú vizsgálat-Bárdos L. Gimnázium
Komárom-Esztergom megye-14.számú vizsgálat-Bárdos L. Gimnázium
14.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):
Bárdos L. Gimnázium (2800 Tatabánya Gál István ltp. 701.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Menü: Tarhonyaleves, Burgonyafőzelék sertéspörkölttel, Alma Mintavétel ideje: 2015.10.13. Napi adag: 480 adag/ebéd Főzőkonyha: Bárdos L. Gimnázium Gál (2800 Tatabánya, Gál István ltp. 701.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonyaleves (3dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikával enyhén színezett barnás-drappos híg lében sok fehér színű gépi tarhonya, hullámosra karikázott sárgarépa szelet, néhány fehérrépa kocka. Tetején narancs-piros zsírcseppek, több nagyobb petrezselyemlevél darab. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a tarhonya kevésbé rugalmas, túlfőtt, sok a törött, széteső szem. A zöldségek is túl puhák. |
Illat: |
Gyenge, jellegtelen, aroma- és fűszerszegény. Kissé „zsíros” szagú. |
Íz: |
Aroma-és fűszerszegény, jellegtelen. A zöldségek íze teljesen elfőtt, nehezen felismerhető. |
Burgonyafőzelék (3dl/adag), sertéspörkölttel (1dl/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-fehér, sűrű főzelékalapban eltérő méretű és alakú világossárga burgonyakockák, illetve különböző nagyságú pörkölthús darabok. Tetején a pörköltből származó, fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett zsíros szaft. A hús mennyisége viszonylag sok, de néhány darab kissé zsíros, kevésbé jól tisztított. |
Állomány: |
A főzőlé kellően besűrített, csomómentes, sima, a krumpli puhára főzött. A hús többsége rugalmasan puha, jól átfőtt, de néhány rágósabb darab is akad közte. |
Illat: |
Gyengébben fűszeres, kissé savanykás, a babérlevél illata érződik. A pörkölt illata erősebben érezhető. |
Íz: |
A főzelék kevésbé ízletes, enyhén savanykás, ízén a babérlevél íze érezhető. A pörkölt kellemesen fűszeres, de kissé zsíros. Összhatásában viszonylag jól kiegészítik egymást. |
Alma | |
Külső megjelenés: |
Sárgászöld színű, kissé hosszúkás alakú, ép, sérülésmentes alma. |
Állomány: |
Kevésbé lédús, de friss, roppanós. |
Illat: |
Visszafogott illatú, édeskés, enyhén citrusos, a héja kissé viaszos. Tiszta, idegen illattól mentes. |
Íz: |
Kellemesen édeskés, kissé savanykás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Tarhonyaleves gépi tarhonya Burgonya Lecsó (konzerv) Fűszerpaprika (csemege) Sárgarépa Fehérrépa Petrezselyem (morzsolt) Vöröshagyma Só
Burgonyafőzelék Burgonya Vöröshagyma Babérlevél Őrölt bors Só Tejföl 12% Ecet Finomliszt Olaj
Sertéspörkölt Vöröshagyma Fűszerpaprika Só Sertés lapocka Fekete őrölt bors Lecsó (konzerv) |