null Jász- Nagykun- Szolnok megye- 3. vizsgálat - Szolnok - Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Jász- Nagykun- Szolnok megye- 3. vizsgálat - Szolnok - Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Jász- Nagykun- Szolnok megye- 3. vizsgálat - Szolnok - Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

3. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Szolnok, Gorkij út 47.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

ÁTLAG
FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Májgaluska leves, gombás sertésragu szarvacska tésztával, kenyér, narancs

Mintavétel ideje: 2013. március 25.
Napi adag: 535 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szanyi Istvánné magánvállalkozó
(Szolnok, Gorkij u. 47.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgaluska leves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Zöldessárga színű lében zöldségdarabkák (fehér petrezselyem, narancssárga sárgarépa, zöld káposztaszeletke), valamint kissé eltérő méretű és szabálytalan alakú májgaluskák vannak egybefőzve. A májgaluska jellegzetes szürkésbarna színű, sok apró nagyságú is látható a fűszerszemcsékkel tarkított levesben.

Állomány:

A leve híg, a zöldségek és a galuskák jól átfőttek, kevés zsiradék látható a tetején.

Illat:

Jellegzetes, kissé gyengébb, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, nem túl sós, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Sertésmáj
  • Tojás
  • Zsemle
  • Zsemlemorzsa
  • Sárgarépa
  • Petrezselyemgyökér
  • Karalábé
  • Kelkáposzta
  • Zellergumó
  • Étolaj
  • Vöröshagyma
  • Petrezselyem zöldje
  • Bors
  • Majoránna só

Gombás sertésragu, szarvacska tésztával (0,25 l és 0,24 kg/adag)

Külső megjelenés:

Közel azonos méretűre vágott húskockák, gombadarabkák, szarvacskatészta, fűszerszemcsékkel tarkított szürkés-barna színű szószban.
Összetevőinek színe jellegzetes, a hús barnás rózsaszín, külseje szürkésbarna. A gomba sötétebb árnyalatú szürkésbarna. A tészta nyersfehér.

Állomány:

Jellegzetes, alkotói jól átfőttek, nem szétmállók, a tészta nem tapad össze, a szósz jellegzetes.

Illat:

Gombás, húsos, tésztás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, harmonikus, kellően fűszeres, nem túlsózott, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • Sertés combCsiperke termesztett
  • Étolaj
  • Vöröshagyma
  • Búzaliszt
  • Petrezselyem zöldje
  • Bors
  • Tejföl (félzsíros)
  • Száraztészta étolaj só

Félbarna kenyér (1 szelet)

Külső megjelenés:

Két félbevágott, közel azonos nagyságú, kb. 1,8 cm vastagságú kenyérszelet.
Héja egyenletesen világosbarnára sütött, jellegzetes, egyenletes lazítottságú, nyersfehér bélzetű.

Állomány:

Kevésbé rugalmas, nyomásra összetapadó.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Bakonyi barna kenyér

Narancs (1 db)

Külső megjelenés:

Két félbevágott, közel azonos nagyságú narancs. Héja tiszta, kissé egyenetlen, narancssárga színű.

Állomány:

Vágási felülete nedves, nem beszáradt, harapásra jellegzetes lédús.

Illat:

Jellegzetes, intenzív, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, édeskés, savanykás, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Narancs

 


Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa

Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >