null Jász-Nagykun-Szolnok megye - 20. vizsgálat - Szolnok - Íz-Mód Kft. Étterem

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 20. vizsgálat - Szolnok - Íz-Mód Kft. Étterem

Jász-Nagykun-Szolnok megye - 20. vizsgálat - Szolnok - Íz-Mód Kft. Étterem

20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Íz-Mód Kft. Étterem (5000 Szolnok, Fiumei u. 5.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Szárnyas raguleves, káposztás tészta, alma

Mintavétel ideje: 2015. április 20.

Napi adag: 960 adag/ebéd

Főzőkonyha: Íz-Mód Vendéglátó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Részletes érzékszervi minősítés:

Szárnyas raguleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-sárgás zavaros lében eltérő alakú, színű és méretű, halvány fakórózsaszín illetve barnás-rózsaszín húsdarabok, mirelit zöldborsó, sárga- és fehérrépa kockák, betűtészta. Alján sok színes fűszerszemcse, tetején halványsárga zsírcseppek.
Gazdag, tartalmas leves.

Állomány:

A lé hígan folyó, zavaros, a zöldségfélék puhák, néhány borsó héja kissé kemény. A hús jól átfőtt, rugalmasan puha, jól tisztított. A tészta enyhén szétfőtt.

Illat:

Fűszeres, kellemes, enyhén pörköltre emlékeztető. Idegen illattól mentes.

Íz:

Jellegzetes kellemesen fűszerezett, harmonikus. A hús ízletes, jól harmonizál a főtt zöldségek ízével.

 

Káposztás tészta (0,20 kg/adag)

Külső megjelenés:

Krémsárga, zsiradéktól csillogó fodros nagykockán összetapadt, világos drapp párolt reszelt káposztacsomók. A tészta mennyiségéhez képest kevés a káposzta, és nem oszlik el egyenletesen.

Állomány:

A tészta rugalmasan puha, jól átfőtt, néhány kocka összetapadt.

A káposzta gyengén pirított, inkább csak párolt. Enyhén ropogós.

Illat:

A káposzta illata dominál, savanykás, kevésbé kellemes, nem fűszeres.

Íz:

Kissé savanykás, enyhén édeskés, nem fűszeres.  A jellegét adó pirított káposzta íz nem érezhető. A burgonya kissé jellegtelen, vízízű.

 

Alma (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

7 cm átmérőjű, sötétpiros, hosszúkás alakú, ép, egészséges, sérüléstől, ütődéstől mentes gyümölcs.

Állomány:

Ropogós, enyhén kásás, kevésbé lédús.
A héja kissé nehezen rágható.

Illat:

Jellegzetes, savanykás, „betárolt alma” illat érezhető.

Íz:

Jellegzetes, édeskés-savanykás, kevésbé intenzív.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Szárnyas raguleves (10 adag)

csirke egész – 0,8 kg-

só – 0,04 kg-

étolaj – 0,08 l-

vöröshagyma – 0,05 kg-

ételízesítő – 0,02 kg-

mir. zöldborsó – 0,25 kg-

Gyermelyi eperlevél tészta -0,05 kg-

ő. feketebors- 0,05 csom-

petrezselyemzöldje – 0,02 kg-

mir. sárgarépakocka -0,2 kg-

 

Káposztás tészta (10 adag)

Gyermelyi nagykocka – 0,9 kg-

só – 0,05 kg-

étolaj – 0,1 l-

fejes káposzta – 1,6 kg-

ő. fekete bors – 0,01 csom-

porcukor – 0,07 kg-


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >