Jász-Nagykun-Szolnok megye - 20. vizsgálat - Szolnok - Íz-Mód Kft. Étterem
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 20. vizsgálat - Szolnok - Íz-Mód Kft. Étterem
20. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Íz-Mód Kft. Étterem (5000 Szolnok, Fiumei u. 5.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Szárnyas raguleves, káposztás tészta, alma Mintavétel ideje: 2015. április 20. Napi adag: 960 adag/ebéd Főzőkonyha: Íz-Mód Vendéglátó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. |
Részletes érzékszervi minősítés:
Szárnyas raguleves (0,35 l/adag)
Külső megjelenés: |
Barnás-sárgás zavaros lében eltérő alakú, színű és méretű, halvány fakórózsaszín illetve barnás-rózsaszín húsdarabok, mirelit zöldborsó, sárga- és fehérrépa kockák, betűtészta. Alján sok színes fűszerszemcse, tetején halványsárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, zavaros, a zöldségfélék puhák, néhány borsó héja kissé kemény. A hús jól átfőtt, rugalmasan puha, jól tisztított. A tészta enyhén szétfőtt. |
Illat: |
Fűszeres, kellemes, enyhén pörköltre emlékeztető. Idegen illattól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes kellemesen fűszerezett, harmonikus. A hús ízletes, jól harmonizál a főtt zöldségek ízével. |
Káposztás tészta (0,20 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Krémsárga, zsiradéktól csillogó fodros nagykockán összetapadt, világos drapp párolt reszelt káposztacsomók. A tészta mennyiségéhez képest kevés a káposzta, és nem oszlik el egyenletesen. |
Állomány: |
A tészta rugalmasan puha, jól átfőtt, néhány kocka összetapadt. A káposzta gyengén pirított, inkább csak párolt. Enyhén ropogós. |
Illat: |
A káposzta illata dominál, savanykás, kevésbé kellemes, nem fűszeres. |
Íz: |
Kissé savanykás, enyhén édeskés, nem fűszeres. A jellegét adó pirított káposzta íz nem érezhető. A burgonya kissé jellegtelen, vízízű. |
Alma (1 darab/adag)
Külső megjelenés: |
7 cm átmérőjű, sötétpiros, hosszúkás alakú, ép, egészséges, sérüléstől, ütődéstől mentes gyümölcs. |
Állomány: |
Ropogós, enyhén kásás, kevésbé lédús. |
Illat: |
Jellegzetes, savanykás, „betárolt alma” illat érezhető. |
Íz: |
Jellegzetes, édeskés-savanykás, kevésbé intenzív. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Szárnyas raguleves (10 adag) csirke egész – 0,8 kg- só – 0,04 kg- étolaj – 0,08 l- vöröshagyma – 0,05 kg- ételízesítő – 0,02 kg- mir. zöldborsó – 0,25 kg- Gyermelyi eperlevél tészta -0,05 kg- ő. feketebors- 0,05 csom- petrezselyemzöldje – 0,02 kg- mir. sárgarépakocka -0,2 kg-
Káposztás tészta (10 adag) Gyermelyi nagykocka – 0,9 kg- só – 0,05 kg- étolaj – 0,1 l- fejes káposzta – 1,6 kg- ő. fekete bors – 0,01 csom- porcukor – 0,07 kg- |