Jász-Nagykun-Szolnok megye - 16. vizsgálat - Jászberény - Gróf Apponyi Általános Iskola
Jász-Nagykun-Szolnok megye - 16. vizsgálat - Jászberény - Gróf Apponyi Általános Iskola
16. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):
Gróf Apponyi Általános Iskola (5100 Jászberény, Bajcsy-Zsilinszky út)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Menü: Erőleves eperlevéllel, sertéspörkölt tésztával Mintavétel ideje: 2014. november 24. Napi adag: 324 adag/ebéd Főzőkonyha: Eurest Étteremüzemeltető Kft. (Jászberény Fémnyomó u.) 1. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Erőleves eperlevéllel (0,35 l/adag)
Külső megjelenés: |
Áttetsző, halvány sárgás lében vékonyra szelt sárgarépa karikák, zeller kockák, néhány petrezselyem zöldje darabka , és eperlevél tészta van megfőzve. Tetején megfelelő mennyiségű zsiradék van. |
Állomány: |
A zöldségek kellően átfőttek, a tészta kissé összetapadt. |
Illat: |
Zöldséges, jellegzetes, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, zöldséges, minden idegen íztől mentes. |
Sertéspörkölt tésztával (0,12 l + 0,2 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Eltérő méretűre darabolt barnás-pirosas színű húsdarabkák vannak paprikától pirosra színezett sűrűn folyó szószban. Az orsótészta felülete zsiradéktól csillogó. |
Állomány: |
A szósz a jellegzetestől kissé sűrűbb, a hús kellően átfőtt, a tészta rugalmas, átfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes, tésztára és pörköltre jellemző, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegzetes, tésztára és pörköltre jellemző, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad: |
Erőleves eperlevéllel sertéslapocka csont nélkül, só, tiszt. gyökér, tiszt. sárgarépa, fagy. zellerkocka, levesbetét, tiszt. fokhagyma, ö. fekete bors, tiszt. vöröshagyma |