null Jász - Nagykun - Szolnok megye - 13. vizsgálat - Szolnok - Kodály Zoltán Általános Iskola

Jász - Nagykun - Szolnok megye - 13. vizsgálat - Szolnok - Kodály Zoltán Általános Iskola

Jász - Nagykun - Szolnok megye - 13. vizsgálat - Szolnok - Kodály Zoltán Általános Iskola

13. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kodály Zoltán Általános Iskola (5000 Szolnok, Kassai út 29.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 
 

Menü: Reszelt tésztaleves, szárazbabfőzelék, sült kolbásszal, csokis kocka

Mintavétel ideje: 2014. október 15.

Napi adag: 500 adag/ebéd

Főzőkonyha: Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány (Szolnok, Nagy I. krt. 20.) Berkó Kft. (Szolnok)

Részletes érzékszervi minősítés:

Reszelt tésztaleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Áttetsző, sárgás lében eltérő méretű, zömmel nagy szemű, gömbölyített, világosbarnára pirított reszelt tészta, és zöldségek vannak egybefőzve. Különböző méretű hasábokra vágott sárgás burgonya, cakkos élű sárgarépaszeletek, valamint apró fűszerszemcsék színesítik. tetején minimális zsiradék gyöngyöződik.

Állomány:

 

A tészta jól átfőtt, a zöldségek kissé szétfőttek.

Illat:

 

Pirított tésztás, zöldséges, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Pirított tésztás, ételízesítős, minden idegen íztől mentes.

 

Szárazbabfőzelék sült kolbásszal (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Kb. 10 cm hosszúságú és kb 3 cm átmérőjű, ferdére vágott, barnásvörösre sült kolbász van barnás rózsaszínű babszemekből álló főzelékben tálalva. A bab nem kevés, túlsúlyban van a levéhez képest, a kolbász belül barnás, kissé szürkés árnyalatú.

Állomány:

 

A bab jól átfőtt, a leve jellegzetes, sűrű, a kolbász kissé száraz.

Illat:

 

Sült kolbászra és babra jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

A babfőzelék jellegzetes, a kolbász kevésbé jellegzetes, kissé ízetlen, minden idegen íztől mentes.

 

Csokis kocka (1 darab/adag)

Külső megjelenés:

 

Egy db. 6x6 cm nagyságúra vágott, kb. 3 cm magas négyzetes hasáb alakú sütemény. Barna tésztarétegei között világos barnás rózsaszín habosított krémmel töltött. Tetejét sötétbarna, sima felületű, fényes csokoládé bevonat díszíti.

Állomány:

 

Tésztája puha, krémje lágy, habosított, a csokoládé bevonat jellegzetes, szájban elomló.

Illat:

 

Édeskés, csokis, kellemes, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Kellemes, csokis, édeskés, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Reszelt tésztaleves

étolaj, só, hagyma, pirospaprika, burgonya, sárgarépa, zöldség, petrezselyem gyökér, kézi tarhonya, delikát, fokhagyma, petrezselyem zöld, füstölt lé alap

 

Szárazbabfőzelék

tarkabab, babérlevél, kristálycukor, ecet, liszt, étolaj, só, vöröshagyma, tejföl, tej


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >