null Jász- Nagykun- Szolnok megye- 11. vizsgálat - Szolnok - Széchenyi István Gimnázium

Jász- Nagykun- Szolnok megye- 11. vizsgálat - Szolnok - Széchenyi István Gimnázium

Jász- Nagykun- Szolnok megye- 11. vizsgálat - Szolnok - Széchenyi István Gimnázium

11. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Széchenyi István Gimnázium (5000 Szolnok, Széchenyi krt. 16.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt   

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Húsgombóc leves, ízes derelye fahéjas porcukorral, alma

Mintavétel ideje: 2013.június 5.

Napi adag: 144 adag

Főzőkonyha: Ízmester-2000 Kft. (Szolnok, Bán u. 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsgombóc leves (4 dl/adag)

Külső megjelenés:

Opálos, sárgásbarnás híg lében eltérő méretű, drapp színű galuskák, eltérő méretű kis zöldségdarabkák, valamint eperlevél tészta van egybefőzve. A borsószemek jellgzetes olajzöldek, a sárgarépakockák narancsospirosak, a petrezselyemgyökér és a karfioldarabkák fehérek. Levében apró fűszerdarabkák találhatók, tetejét kevés narancsos színű zsírcsepp díszíti.

Állomány:

Minden alkotórész kissé túlfőtt, a nagyobb gombócok (alakjuk inkább galuskához hasonló) egybeállóak, kissé szemcsés (búzadarás) állagúak, szájban könnyen szétesnek. Leve zavaros a szétfőtt alkotórészektől.

Illat:

Gyenge, ételízesítős, kevésbé harmonikus, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegtelen, a húsgombócokban a hús kevésbé érződik, ételízesítős, borsot lehet érezni, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertéshús
  • pulyka fehér apró hús
  • tojás
  • rizs
  • sárgarépa
  • gyökér
  • lecsó
  • vegeta
  • karfiol
  • zöldborsó
  • levesbetét

Ízes derelye fahéjas porcukorral (21 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Hét darab, jellegzetes, közelítően rombusz alakú, kb.7x6,5 cm nagyságú, pirított morzsával bevont, gyümölcsízzel töltött tésztaféleség.Tésztája vékony, világosdrapp színű pirított morzsával bevont, az íz élénk málnapiros. Tetején olvadt fahéjas porcukor található.

Állomány:

A tészta (a bírálat időpontjában: 14:16) kissé szívós, de megfelelő, egyenletes állagú (szétmálló, vagy nedvesedett részektől mentes). Az íz sűrűnfolyó.

Illat:

Összetevőkre jellemző, sült morzsa, fahéj és az íz aromás málnás illata érezhető, idegen szagoktól mentes.

Íz:

Pirított prézlis burgonyás tésztára jellemző. Az íz túlaromásított, kissé mű, de összhatásában elfogadható, idegen ízektől mentes.

Részletes összetétel:

  • Ízes derelye (gyártó. Tatár Pékség Kft., forgalmazó: Siracusa Kft.)
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • zsemlemorzsa étolaj

Alma (1 darab)

Külső megjelenés:

Kb. 7-7,5 cm átmérőjű, kissé féloldalas egész alma. Több helyen kis ütődéstől eredő folt van rajta. Egyik oldala rózsaszínes piros, cirombás, a másik oldala sárgászöld. Húsa jellegzetes sárgásfehér, az ütődés okozta foltok barnás színűek.

Állomány:

Jellegzetes, ropogós, lédús.

Illat:

Fajtájára jellemző, aromás, tiszta, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, ízletes, édeskés-savanykás, minden idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Bács-Kiskun vármegye - 82. számú vizsgálat - Bajai SZC - Baja

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >