Horváth Éva bemutatása
Az OKÉS zsűri bemutatása
![](/documents/10182/502691/Horv%C3%A1th%C3%89va.jpg/bb03fae2-5a5e-4a63-a402-374b0e1cea0f?t=1455713631117)
Kilencedik éve élelmiszerbiztonsági felügyelőként dolgozik a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályán. Korábban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet munkatársa volt. Közegészségügyi-járványügyi felügyelő, képzett érzékszervi bíráló.
Fő szakterülete az élelmiszer eredetű megbetegedések kivizsgálásának koordinálása, az események elemzése, értékelése. Több évtizedes szakmai munkája során nagy tapasztalatot szerzett az étkeztetés-vendéglátás, a vendéglátóipari új technológiák, a fagylalt előállítás és forgalmazás, valamint a HACCP rendszerek vizsgálata területén.
A Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című útmutatót (GHP) kidolgozó munkacsoport tagja. Évtizedek óta részt vesz területi hatósági szakemberek szakmai továbbképzésében. Meghatározó szerepet vállalt a minőségvezérelt közétkeztetési program szempont-rendszerének kidolgozásában, és programban szakmai mentorként dolgozik.