null Heves megye- 10. vizsgálat - Hatvan - Kossuth Lajos Általános Iskola

Heves megye- 10. vizsgálat - Hatvan - Kossuth Lajos Általános Iskola

Heves megye- 10. vizsgálat - Hatvan - Kossuth Lajos Általános Iskola

10. számú vizsgálat mintavétel helye (tálalókonyha):

Kossuth Lajos Általános Iskola (3000 Hatvan, Kossuth tér 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Spárgakrémleves, Levesgyöngy, Budapest ragu, Főtt burgonya, Fejes saláta

Mintavétel ideje: 2014. május 20.

Napi adag: 284 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hatvani Közétkeztető Kft. (3000 Hatvan, Géza fejedelem u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Spárgakrémleves (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Krémfehér színű, viszonylag sűrűn folyó leves. Apró fehér pöttyök, zöldfűszer és bors szemcsék láthatók.

Állomány:

Állaga krémlevesnek megfelelően sűrű, csomómentes.

Illat:

Jellegzetes, intenzív spárga illat érződik. Kellemes, harmonikus, tiszta.

Íz:

Kellemes, gyengén fűszeres, nem túl sós. A spárga íze kellően érvényesül. Ízletes.

Részletes összetétel:

  • Spárgakrém-levespor
  • Liszt
  • Rama Margarin
  • Tej 1,5 %-os
  • tejföl

Levesgyöngy (10 g/adag)

Külső megjelenés:

Aranybarnára sütött, közel azonos méretű, majdnem szabályos golyók. Felületük kissé zsíros tapintású.

Állomány:

Ropogós, friss. A levesben nem ázik szét.

Illat:

Kellemes, enyhén olajos illat érezhető. Tiszta.

Íz:

Enyhén sós, kissé olajos, friss, kellemes, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Búzaliszt
  • pálmazsír 

Budapest ragu (0,15 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától enyhén pirosas-barnára színezett sűrű mártásban, nem kellő gondossággal tisztított húskockák, májdarabkák, zöldborsó szemek. Alján sok fekete fűszerszemcse, tetején pirosas színű zsírgöbök látszanak.

Állomány:

A sűrűre főzött mártásban, több mócsingos, zsíros részt tartalmazó húsdarab található. A máj és borsó megfőttek.

Illat:

A máj és a fűszerek intenzív illata mellett a hús romlására utaló, kellemetlen szaga érződik. Nem tiszta, undort keltő.

Íz:

Íz vizsgálat nem történt.

Részletes összetétel:

  • Sertés comb
  • Csirkemáj
  • Gyorsfagyasztott zöldborsó
  • vöröshagyma
  • liszt
  • napraforgó étolaj
  • Delikát ételízesítő (só, szárított zöldségek, ízfokozó: Nátrium.glutamát)

Főtt burgonya (0,20 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vajsárga színű, egyenetlenül durvára tört, főtt burgonya. Nagyobb csomókba összeálló.

Állomány:

Puha, omlós, villával könnyen szétnyomható.

Illat:

Nem teljesen tiszta, állott, édeskés. Nem kellemes.

Íz:

Édes, kevésbé sós, nem teljesen tiszta. Nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Sertés comb
  • Csirkemáj
  • Gyorsfagyasztott zöldborsó
  • vöröshagyma
  • liszt
  • napraforgó étolaj
  • Delikát ételízesítő (só, szárított zöldségek, ízfokozó: Nátrium.glutamát)

Fejes saláta (0,2 kg/adag)

Külső megjelenés:

Sárga és világoszöld apróra tépett saláta levél darabok. Felületük kellő gondosággal tisztított.

Állomány:

Friss, ropogós, zsenge.

Illat:

Tiszta, jellegzetes, idegen szagtól mentes.

Íz:

Friss salátára jellemző. Tiszta, idegen íztől mentes.

Salátalé (10 ml/adag)

Külső megjelenés:

Víztiszta, színtelen folyadék, üledéktől mentes.

Állomány:

Vízszerűen folyó, tiszta.

Illat:

Kellemesen savanykás, ecetes, tiszta.

Íz:

Savanykás, édeskés. Harmonikus, aromás, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Ecet
  • kristálycukor
  • ivóvíz

Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >