Vissza

Hajdú-Bihar megye – 23. számú vizsgálat – Óvoda Főzőkonyha - Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye – 23. számú vizsgálat – Óvoda Főzőkonyha - Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye – 23. számú vizsgálat – Óvoda Főzőkonyha - Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye – 23. számú vizsgálat – Óvoda Főzőkonyha - Hajdúszoboszló

23. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Óvoda Főzőkonyha
(4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi út 21.)

 

A menü minősítése:

KÍVÁLÓAN MEGFELELT 19,2 pont

 

 

Menü: Karalábé leves, Zöldfűszeres csirkecomb, Francia saláta
 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. február 20.

Mintavételi alap : 816 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábé leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé világossárga színű, opálos. Zöldfűszer látható a levesben, arányuk megfelelő. A zöldségek beazonosíthatók, színük a fajtára jellemző, jól tisztítottak, közel azonos méretűek. Néhány rizsszem látható a levesben.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű. A sűrítés egynemű, csomómentes. A zöldségek és a rizs kellően átfőttek, jól rághatók.
Illat: Jellegzetes, a zöldség illata harmonikusan érezhető. A bírált étel elnevezése és az illat összhangban van. Idegen szagtól mentes.
Íz: Az alaplé íze harmonikus, jellemzően ízesített, fűszerezett. A karalábé állott, nem friss érzetű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldfűszeres csirkecomb, Francia saláta (1 db + 7 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Franciasaláta: A felhasznált összetevők (sárgarépa, zöldborsó, csemegeuborka, alma, burgonya) jól tisztítottak, épek. Méretük közel azonos. Arányuk megfelelő. A dresszing megfelelő sűrűségű, az összetevőket egyenletesen bevonja.
Csirkecomb: Szabályos, az állat testtájának (alsó csirke comb) megfelelő formájú, nem sérült, nem hiányos. Felülete a sülthúsra jellemző. A hús bőrös, pirult, barnás-vöröses. A zöldfűszerek egyenletesen vonják be a húst.

Állomány: Franciasaláta: Állaga megfelelő. Az összetevők fajtájától függően ropogós (alma, cs.uborka), illetve megfelelően átfőtt (burgonya, s.répa, zöldborsó). Az összetevők friss érzetet keltenek. A dresszing krémes, csomómentes, megfelelő sűrűségű.
Csirkecomb: A hús felülete megfelelően sült, nem kiszáradt, nem vizes-nem zsíros. Kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható. Csontszilánkot nem tartalmaz, rágási maradékot nem ad.
Illat:

Franciasaláta: Jellemző, enyhén savanykás-édeskés illat érződik. Harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Csirkecomb: Jellegzetes, a hús sült illata és a fűszerek illata harmonikusan érződik. Idegen szagtól mentes.

Íz: Franciasaláta: A felhasznált összetevőkre jellemző, harmonikus, intenzív, tiszta, friss, összetett íz. Idegen íztől mentes.
Csirkecomb: Jellegzetes, a hús sült íze és a fűszerek íze harmonikusan kiegészítik egymást. Megfelelően ízesített, fűszerezett, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 100 adagra:

Karalábé leves
Olaj 0,2 l
Tej 2,8% 3 l
Liszt 0,8 kg
Rizs 0,5 l
Kristálycukor 0,15 kg
Őrölt bors 0,009 kg
Fűszerpaprika 0,03 kg
Só 0,2 kg
Ételízesítő 0,1 kg
Karalábé 9,6 kg
Petrezselyemzöld 0,15 kg

Zöldfűszeres csirkecomb
Csirkecomb 20 kg
Zsír 0,5 kg
Olaj 0,15 l
Majoranna 0,2 kg
Tárkony 0,2 kg
Só 0,2 kg

Francia saláta
Tejföl 20% 3 l
Kristálycukor 0,1 kg
Só 0,2 kg
Majonéz 3 kg
Burgonya 6,2 kg
Sárgarépa 7,06 kg
Alma 4,5 kg
Citrom 0,63 kg
Zöldborsó mirelit 5 kg
Csemege uborka konzerv 2 kg
 



 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Budapest - XII. kerület - 162. számú vizsgálat - Németvölgyi Általános Iskola Tálalókonyha

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha
2019. március 25, hétfő

Bács-Kiskun megye - 46. számú vizsgálat - Bankfalvi Óvoda Tálalókonyha

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak
2019. március 20, szerda

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 53. számú vizsgálat - Makkhetes Étterem - Sárospatak