Vissza

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

Hajdú-Bihar megye – 22. számú vizsgálat – Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium - Hajdúdorog

22. számú vizsgálat – (főzőkonyha)

A mintavétel helye:

Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium,
Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium Főzőkonyha
(4087 Hajdúdorog, Ady Endre utca 23-27.)

 

A menü minősítése:

KÍVÁLÓAN MEGFELELT 19,7 pont

 

 

Menü: Köménymag leves kenyérkockával, Bakonyi sertésragu orsótésztával

 

 

 

Mintavétel ideje: 2018. február 13.

Mintavételi alap : 610 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 év, 7-14, 15-18

Főzőkonyha:
u.a.

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Köménymag leves kenyérkockával (4 dl/adag)

Külső megjelenés: Az alaplé barnás-narancsos színű, fűszerpaprikától színezett, megfelelő sűrűségű. Kömény látható a levesben, aránya megfelelő. A kenyérkocka azonos, megfelelő méretre darabolt. Jellemző színű, előpirítás látszik rajta.
Állomány: Az alaplé jellemző sűrűségű. A sűrítés egynemű, csomómentes. A levesbetét kellően pirított, a levesben megfelelően megpuhult.
Illat: A bírált étel és az illat összhangban van. Jellegzetes kömény illat érződik, harmonikus. Idegen illattól mentes. A kenyérkocka illata jellegének megfelel.
Íz: Harmonikus, jellegzetes ízű, megfelelően fűszerezett. Idegen íztől mentes. A levesbetét íze az elnevezéssel összhangban van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakonyi sertésragu orsótésztával (2 dl + 25 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Orsó tészta: törtfehér színű, nem sérült, deformálódástól mentes. Nem csomós. Bakonyi sertésragu: A szaft alapja megfelelő sűrűsűgű és színintenzitású. A hús és a gomba azonos nagyságú, megfelelő méretűre vágott.

Állomány: Orsó tészta: Egyenletesen átfőtt, kellően puha. Nem tapad, könnyen rágható. Rágási maradékot nem ad. Bakonyi sertésragu: A hús és a gomba kellően puha, átfőtt, jól vágható, nehezen rágható részeket nem tartalmaz, nem inas. A szaft mennyisége megfelelő, homogén, csomómentes.
Illat:  Orsó tészta: Tiszta, harmonikus. Idegen szagtól mentes. Bakonyi sertésragu: Jellegzetes, harmonikus illattal rendelkezik. Az elnevezés és a bírált étel illata arra jellemző. Idegen szagtól mentes.
Íz: Orsó tészta: Idegen íztől mentes. Natur ízű, jellegzetes. Bakonyi sertésragu: Íze jellegzetes, harmonikus, karakteres. Megfelelően ízesített, fűszerezett. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Köménymag leves
Fűszerpaprika 0,03 kg
Köménymag 0,01 g
Liszt 0,44 kg
Olaj 0,4 l
Petrezselyemzöld 0,06 kg
Só 0,08 kg

Bakonyi sertésragu
Sertés comb 6,6 kg
Gomba konzerv 1,1 kg
Lecsó natúr 0,88 kg
Őrölt bors 2,2 g
Liszt 0,44 kg
Olaj 0,4 l
Só 0,08 kg
Tejföl 20% 2,2 l
Vöröshagyma 0,99 kg
Száraztészta 4,4 kg
 

 



 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Szünetel a mintaátvétel
2019. június 14, péntek

Szünetel a mintaátvétel

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA
2019. május 13, hétfő

Az egészséges állatokért kampányol az EFSA

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya
2019. május 6, hétfő

Második fordulójához érkezett az EFSA új kampánya

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság
2019. április 30, kedd

Bemutatkozik az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba
2019. április 18, csütörtök

Tavaszi különlegesség a kucsmagomba

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs
2019. március 28, csütörtök

Fejér megye - 85. számú vizsgálat - Kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde - Tálalókonyha - Kulcs