null Fejér megye- 7. vizsgálat - Martonvásár - Beethoven Általános Iskola

Fejér megye- 7. vizsgálat - Martonvásár - Beethoven Általános Iskola

Fejér megye- 7. vizsgálat - Martonvásár - Beethoven Általános Iskola

7. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Beethoven Általános Iskola (2462 Martonvásár, Beethoven tér 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Csurgatott tojás leves, paradicsomos káposzta, sült hús

Mintavétel ideje: 2013. április 16.
Napi adag: 302 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Mo. Kft.
(2462 Martonvásár, Bajcsy Zs. utca 32.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csurgatott tojás leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világosbarna lében kellő mennyiségű csurgatott tojás darabok, felületén kevés narancssárga színű zsírcseppek és fekete fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

Hígan folyó, opálos.

Illat:

Az intenzív kömény illat mellett a rántás illata érződik. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, a kömény íze dominál. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tojás
  • liszt
  • napraforgó olaj
  • tisztított vöröshagyma
  • tengeri só
  • delikát (paszternák, sárgarépa, petrezselyemgyökér, petrezselyemlevél, póréhagyma, zellergumó, vöröshagyma, paradicsom)
  • pirospaprika
  • köménymag

Paradicsomos káposzta (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Téglavörös színű, sűrű lében különböző méretű csíkokra szeletelt káposzta.

Állomány:

A szósz kellően sűrű, csomómentes, a káposzta jól átfőtt.

Illat:

Harmonikus. Jellegzetesen paradicsomos, káposztás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Paradicsomos, enyhén édeskés, kissé savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • tisztított fejes káposzta
  • konzerv paradicsom püré (paradicsom, só)
  • liszt
  • kristálycukor
  • napraforgó olaj
  • tisztított vöröshagyma
  • köménymag

Sült hús (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes alakú, kb. 11 cm hosszúságú, kb. 6 cm szélességű és kb. 0,8 cm vastagságú hússzelet. Világosbarna színű, felülete piros és fekete színű fűszerszemcsékkel szórt. 

Állomány:

Nehezen vágható, rágós, száraz.

Illat:

Sült sertéshúsra jellemző, gyengén fűszeres illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, de kevésbé aromás, gyengén fűszeres. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertéscomb
  • napraforgó olaj

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >