Fejér megye- 4. vizsgálat - Székesfehérvár - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
Fejér megye- 4. vizsgálat - Székesfehérvár - II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
4. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (8000 Székesfehérvár, Szegfű Gy. u. 4.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Paradicsom leves, pulykamell rizottó, alma Mintavétel ideje: 2013. február 05. Főzőkonyha: Stop 5 Fehérvár Kft., István konyha |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsom leves (0,25 l/adag)
Külső megjelenés: |
Paradicsompiros színű levesben kellő mennyiségű törtfehér színű eperlevél tészta és néhány apró zöld fűszerdarab található. |
Állomány: |
A leves megfelelő sűrűségű, a tészta kissé túlfőtt, puha. |
Illat: |
Jellegének megfelelő, intenzív paradicsomos illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kellemes, jellegzetes, megfelelően sós. A hagyma és a zeller íze jól harmonizál a leves paradicsomos, savanykás ízével. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Pulykamell rizottó (0,28 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Törtfehér színű, közel azonos méretű, hosszúkás rizs szemek között apróra vágott sárgarépa kockák, zöldborsó szemek, egyenletes nagyságúra vágott barna színű húsdarabok, zöld és fekete színű fűszer darabkák láthatók. Az étel felületén sárga színű olvadt sajt található. |
Állomány: |
A hús kissé száraz, kevésbé lédús, a zöldborsó kissé kemény, a sárgarépa kellően átfőtt, a rizs száraz, enyhén túlfőtt. |
Illat: |
A főtt rizs illata mellett a konzerv zöldborsó illata érezhető. Idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Összhatásában kellemes, jellegzetes, megfelelően sós. A sajt íze kevésbé intenzív, kevésbé aromás. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|