null Fejér megye- 12. vizsgálat - Dunaújváros - Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola

Fejér megye- 12. vizsgálat - Dunaújváros - Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola

Fejér megye- 12. vizsgálat - Dunaújváros - Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola

12. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Lórántffy Zsuzsa Szakközépiskola (Dunaújváros, Radnóti u. 6.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem megfelelő

Menü: Paradicsomleves, Paprikás burgonya, Káposztasaláta

Mintavétel ideje: 2013. június 18.

Napi adag: 16 adag/ebéd

Főzőkonyha: Zalagast Kft. Dunaffer Főzőkonyha (2400 Dunaújváros, Apáczai Cs. J. u. 13.) 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes barnás-piros színű alaplében kellő mennyiségű törtfehér színű betűtészta, tetején apró narancssárga zsíradékcseppek.

Állomány:

A leves jellegzetes sűrűségű. A tészta kissé túlfőtt.

Illat:

A paradicsom illat gyengén érezhető. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Túlédesített, a paradicsom íz gyengén érezhető. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • liszt
  • őrölt feketebors
  • kristálycukor
  • étolaj
  • paradicsompüré
  • zellerkocka mirelit
  • vöröshagyma
  • levesbetét

Paprikás burgonya (30 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Narancssárga színű alapban különböző méretű cikkekre vágott burgonya, karikára vágott virsli és fekete, piros fűszerszemcsék. Nem tetszetős.

Állomány:

Az alaplé jellegzetes sűrűségű, a burgonya és a virsli kellően átfőtt.

Illat:

Gyengén fűszeres, a burgonya illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus, főtt burgonya ízű, túlsózótt. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • virsli
  • őrölt feketebors
  • fűszerpaprika csemege
  • natúr lecsókonzerv (paradicsom, paprika, só, cukor)
  • étolaj
  • burgonya
  • vöröshagyma

Káposzta saláta (8 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű, különböző méretű csíkokra és darabokra szeletelt káposzta, néhány hagymakarika opálos lében.

Állomány:

A káposzta jellegének megfelelően ropogós.

Illat:

Ecetes, káposztás illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé harmonikus, túlzottan savanyú. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • ecet
  • kristálycukor
  • fejes káposzta
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >