Csongrád megye-25.számú vizsgálat-Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha
Csongrád megye-25.számú vizsgálat-Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha
25.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):
Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha (6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
átlag feletti |
ÁTLAGOS |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2015.09.17. Napi adag: 703 adag/ebéd Főzőkonyha: Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha (6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Fahéjas szilvaleves (3 dl/adag):
Külső megjelenés: |
Lilás-rózsaszín lé kimagozott, félbevágott szilva darabokat és szilva rostokat tartalmaz. |
Állomány: |
A rizs és a karfiol kissé túlfőtt, a hús puha, átfőtt. |
Illat: |
Jellegzetes, fahéjas, szilvás, savanykás illatú. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Savanykás, fahéjas, gyengén édes, nem teljesen harmonikus. Minden idegen íztől mentes. |
Sajtos szelet (150 g/adag), gombás zöldségköret (200 g/adag), tört burgonya (200 g/adag)
Külső megjelenés: |
A zöldségköret összetétele: hullámosra szeletelt sárgarépa, brokkoli, vágott zöldbab, apró gomba és vöröshagyma darabok. A burgonya durvára tört, halványsárga. Kb. 4x2,5x0,5 cm nagyságú hússzelet, fehér színű, néhol megpirult barna mártással borítva, reszelt sajttal megszórva. |
Állomány: |
A zöldségek kellően főttek, roppanósak. A krumpli jól átfőtt. A hús sovány, zsírmentes, rugalmas, kellően átfőtt. |
Illat: |
Zöldséges, burgonyás, gombás, sajtos, főtt húsra jellemző illatú. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
A hús ízletes, kellemes. A burgonya kissé íztelen. A zöldség köret összetevőkre jellemző. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Fahéjas szilvaleves szegfűszeg fahéj kristálycukor só, jódozott finomliszt szilva, fagyasztott citrom főzőtejszín, 10% puding porok
Sajtos szelet sertés karaj étolaj finomliszt bors, fekete, őrölt
Gombás zöldségköret só, jódozott gombás köret, fagyasztott margarin |