null Csongrád megye-25.számú vizsgálat-Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha

Csongrád megye-25.számú vizsgálat-Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha

Csongrád megye-25.számú vizsgálat-Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha

25.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

 Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha (6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fahéjas szilvaleves, sajtos szelet, gombás zöldségköret, tört burgonya

 

 

Mintavétel ideje: 2015.09.17.

Napi adag: 703 adag/ebéd

Főzőkonyha: Suli-Host Kft. Központi Főzőkonyha (6724 Szeged, Kenyérgyári út 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fahéjas szilvaleves (3 dl/adag):

 

Külső megjelenés:

 

 

Lilás-rózsaszín lé kimagozott, félbevágott szilva darabokat és szilva rostokat tartalmaz.

Állomány:

 

A rizs és a karfiol kissé túlfőtt, a hús puha, átfőtt.

Illat:

Jellegzetes, fahéjas, szilvás, savanykás illatú. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Savanykás, fahéjas, gyengén édes, nem teljesen harmonikus. Minden idegen íztől mentes.

 

Sajtos szelet (150 g/adag), gombás zöldségköret (200 g/adag), tört burgonya (200 g/adag)

 

Külső megjelenés:

A zöldségköret összetétele: hullámosra szeletelt sárgarépa, brokkoli, vágott zöldbab, apró gomba és vöröshagyma darabok. A burgonya durvára tört, halványsárga.

Kb. 4x2,5x0,5 cm nagyságú hússzelet, fehér színű, néhol megpirult barna mártással borítva, reszelt sajttal megszórva.

Állomány:

 

A zöldségek kellően főttek, roppanósak. A krumpli jól átfőtt. A hús sovány, zsírmentes, rugalmas, kellően átfőtt.

Illat:

Zöldséges, burgonyás, gombás, sajtos, főtt húsra jellemző illatú. Minden idegen szagtól mentes.

Íz:

A hús ízletes, kellemes. A burgonya kissé íztelen. A zöldség köret összetevőkre jellemző. Minden idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fahéjas szilvaleves

szegfűszeg

fahéj

kristálycukor

só, jódozott

finomliszt

szilva, fagyasztott

citrom

főzőtejszín, 10%

puding porok

 

Sajtos szelet

sertés karaj

étolaj

finomliszt

bors, fekete, őrölt

 

Gombás zöldségköret

só, jódozott

gombás köret, fagyasztott

margarin


Friss hírek

2025. október 15, szerda

Mikrozöld és növényi csíra – Mi a különbség közöttük?

Az egészséges táplálkozás iránti igény napjainkban látványosan növekszik, amely magával hozta számos, korábban kevéssé ismert élelmiszer térnyerését is a magyar gasztronómiában. A növényi csírák és a mikrozöldek is ebbe a kategóriába tartoznak: tápanyagban gazdagok, esztétikusak és egyre több fogyasztó étrendjében megjelennek. Fontos azonban, hogy bár hasonlítanak egymásra, termesztésük, feldolgozásuk és értékesítésük között jelentős különbség van, nem csupán biológiai vagy termesztéstechnológiai, hanem jogi és élelmiszer-biztonsági szempontból is.

Tovább >

2025. augusztus 1, péntek

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2025.08.01.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >