null Budapest XVI.ker.-123.számú vizsgálat-Sashalmi Waldorf Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XVI.ker.-123.számú vizsgálat-Sashalmi Waldorf Általános Iskola Tálalókonyha

Budapest XVI.ker.-123.számú vizsgálat-Sashalmi Waldorf Általános Iskola Tálalókonyha

123.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Sashalmi Waldorf Általános Iskola Tálalókonyha (1163 Budapest, Thököly út 13.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü: tavaszi zöldségleves, rakott burgonya, teljes kiőrlésű kenyér

 

Mintavétel ideje: 2015.11.30.

Napi adag: 110 adag/ebéd

Főzőkonyha: Eurest Kft. (1181 Budapest, Kondor sétány 7.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tavaszi zöldségleves (400 ml/adag)

 

Külső megjelenés:

Drappos-sárga opálos lében vékonyra szeletelt sárgarépa, zöldség kockák, karfiolrózsa darabok, sok eperlevél tészta és némi zöldfűszerlevél foszlány. Alján fekete fűszerszemcsék, tetején fakósárga zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó. A sárgarépa szeletek egy része törött, szétesett. A zöldségek túl puhák, de több fás rész található. A tészta túlfőtt, néhány darab csomókba összeállt.

Illat:

Gyengén jellegzetes, fűszer és aromaszegény.

Íz:

A karfiol íze érezhető a sárgarépa édeskés íze mellett. Kevésbé fűszeres, aromaszegény, gyengén jellegzetes. Összességében nem harmonikus, nem ízletes.

 

Rakott burgonya (380 ml/adag)

 

Külső megjelenés:

Egyenetlen vastagságúra szeletelt, kissé szecskás megjelenésű burgonya, kolbász és elvétve néhány tojáskarika, kevés törtfehér színű mártással, fűszerszemcsékkel és viszonylag sok zsiradékkal. Fűszerpaprikától különböző mértékben elszíneződött  burgonya között több rosszul tisztított, héjas és szürke színű darab is van.

Állomány:

A burgonya vegyes állományú, részben nem eléggé átfőtt, részben túl puha. A kolbász rugalmas, némi rágási maradékot tartalmaz. A főtt tojás széteső, darabos.

Illat:

Nem teljesen tiszta, kevésbé kellemes, erősen füstös, savanykás, enyhén égett, mellékszag érződik.

Íz:

A burgonya nem tiszta, kellemetlen, kozmás mellékíz érezhető. A kolbász túl füstös, savanykás. Összhatásában nem harmonikus. Az alapanyagok minősége gyenge.

 

Teljes kiőrlésű kenyér (1 db/adag)

 

Külső megjelenés:

Formában sült, 1,5-cm vastagságú, teljes kiőrlésű kenyérszelet. Héja világosbarna, bélzete jellegének megfelelő, drapp színű, sok apró sötétbarna pöttyel.

Állomány:

Héja visszapuhult, bélzete egyenletesen lazított, jól átsült, rugalmas. Kissé száraz, szemcsés állagú.

Illat:

Kissé aromaszegény. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé aromás, idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Tavaszi zöldségleves

olaj, napraforgó

liszt

levestészta

bors, fekete, őrölt

fokhagyma, mirelit

karalábé

kapor, morzsolt

sárgarépa

vöröshagyma

zeller

gyökérkocka, mirelit

karfiol

petrezselyemzöld, mirelit

 

Rakott burgonya

tojás

burgonya

tejföl

parasztkolbász

olaj, napraforgós

 


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >