null Budapest XIV.ker.-126.számú vizsgálat-Narancs Óvoda

Budapest XIV.ker.-126.számú vizsgálat-Narancs Óvoda

Budapest XIV.ker.-126.számú vizsgálat-Narancs Óvoda

126.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Narancs Óvoda (1144 Budapest, Gvadányi utca 40-42.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: grízgaluska leves, paprikás burgonya virslivel, káposztasaláta

 

Mintavétel ideje: 2015.12.03.

Napi adag: 121 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast Kft. (1165 Budapest, Hunyadvár u. 2-4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Grízgaluska leves (200 ml/adag)

 

Külső megjelenés:

Élénksárga, fényes lében eltérő alakú és méretű sárga- és fehérrépa, karalábé, karfiol, grízgaluska darabok és zöldfűszer levél foszlányok láthatók. Néhány répa darabon héj maradt. Alján apró fekete fűszerszemcsék, tetején

fakósárga zsírcseppek láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek kellően átfőttek, zöldbab kissé fás. A tészta kellően átfőtt, néhány db összetapadt.

Illat:

Gyenge zöldség illat mellett ételízesítő szag érződik, kevésbé fűszeres.

Íz:

Kellemesen sós, kissé gyenge leves. A fagyasztott zöldség és az ételízesítő íze kiérződik. A grízgaluska ízletes. A viszonylag sok zöldségtől és galuskától tartalmas leves.

 

Paprikás burgonya  virslivel (200 g/adag)

 

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancspirosra színezett szaftban kisebb-nagyobb burgonya darabok és sok virsli karika. A szaftban piros és fekete fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A szaft sűrű. A burgonya egyenletesen puhára főtt. A virsli roppanósan puha, rágási maradékot nem tartalmaz. Burkolata emészthető bél, kicsit nehezen rágható.

Illat:

Paprikás burgonyára jellemző. Gyengén borsos, köményes illatú. Kellemesen aromás, tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Termékre jellemző, paprikás, enyhén borsos. A burgonya és a virsli kellemes ízhatású, kevésbé fűszeres, nem zsíros.

 

Káposztasaláta (50 g/adag)

 

Külső megjelenés:

Világossárga és zöldes színárnyalatú, eltérő méretű és alakú, kissé szecskásan aprított káposzta csíkok kevés vízszerűen tiszta lében.

Állomány:

Nem széteső, jellegzetes, puha.

Illat:

Káposztára jellemző, az édeskés illat mellett, savanyú, fűszeres szag nem érezhető.

Íz:

A káposzta és az édes íz mellett más nem érezhető. Fűszer és aromaszegény. Nem harmonikus.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Grízgaluska leves

sertés zsír

tojás

lestyán

bors, fekete, őrölt

búzadara

csontleves por

delikát

étolaj

vöröshagyma

leveszöldség, mirelit

petrezselyem zöld, mirelit

kelkáposzta

csont

 

Paprikás burgonya

bécsi virsli

bors, fekete, őrölt

fűszerpaprika

lecsó, natúr

étolaj

vöröshagyma

fokhagyma, mirelit

burgonya

 

Káposztasaláta

ecet

kömény, őrölt

kristálycukor

petrezselyem

fejes káposzta


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >