null Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda

Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda

Budapest XIII.ker.-119.számú vizsgálat-Madarász Viktor Tagóvoda

119.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

 Madarász Viktor Tagóvoda (1131 Budapest, Madarász Viktor utca 3.)

 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: daragaluska leves, finomfőzelék baromfi virslivel

 

 

Mintavétel ideje: 2015.11.04.

Napi adag: 146 adag/ebéd

Főzőkonyha: D+M Vendéglátó Kft. (1157 Budapest, Árendás köz 4-6.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Daragaluska leves (2 dl/adag)

Külső megjelenés:

 

Világos-drapp, opálos lében, sok egyenetlen méretű sárga és fehérrépa, karalábé, apróra szaggatott daragaluska található. A lé alján fekete fűszerszemcsék, tetején zöldfűszer levél darabok és sárga zsiradék cseppek láthatók.

Állomány:

A lé hígan folyó. A zöldségek túlfőttek. A daragaluska egyenetlenül főtt, viszonylag sok szétesett daraszemcsét és kevésbé átfőtt darabokat is tartalmaz.

Illat:

A jellegzetes karalábé, petrezselyem, zöldséges illat mellett a daragaluska illata érezhető. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízében a karalábé és a petrezselyem intenzívebben érezhető. Kevésbé fűszeres, kissé aromaszegény. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

Finomfőzelék (2 dl/adag) baromfi virslivel (1 db/adag)

 

Külső megjelenés:

Sárgás-drappos színű, besűrített főzőlében, azonos méretűre aprított sárgarépa és karalábé kocka, elvétve zöldborsó szem, zöldfűszer levél látható. A főtt virsli burkolata téglavörös színű, emészthető bél. Átmérője kb. 1,5 cm.

Metszéslapja világos rózsaszín, homogén húspép. A főzelékben arányaiban kevés a zöldborsó, a sárgarépa jelenléte domináns.

Állomány:

Az alaplé besűrítésének mértéke megfelelő, csomómentes. A zöldségek túlpuhák, szájban szétolvadnak. A borsó héja vastag, nehezen rágható. A virsli kellőképpen átfőtt, roppanósan puha, rágási maradékot nem tartalmaz.

Illat:

A kellemes répa, karalábé illat mellett a konzervborsó szaga érezhető. A virsli kellemesen aromás, enyhén füstölt, főtt húspép illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

A főzelék édeskés, petrezselymes, zöldséges. A virsli kellemesen fűszerezett, füstölt ízű. Együtt fogyasztva harmonikus ízhatású étel.

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Daragaluska leves

sárgarépa

fehérrépa

zellergumó

karalábé

burgonya

vöröshagyma

fokhagyma

zeller- és petrezselyemzöld

kömény, őrölt

bors, őrölt

tojás

búzadara

olaj

 

Finomfőzelék

zöldborsó

répa

karalábé

petrezselyem

cukor

bors

szódabikarbóna

vaj

liszt

tej

ételízesítő


Friss hírek

2025. június 13, péntek

Borsod-Ababúj-Zemplén vármegye - 96. számú vizsgálat - Fekete István Óvoda és Bölcsőde - Alsózsolca

Borsod-Ababúj-Zemplén vármegye - 96. számú vizsgálat - Fekete István Óvoda és Bölcsőde - Alsózsolca

Tovább >

2025. május 16, péntek

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.05.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >