null Budapest X.ker.-125.számú vizsgálat-Kőbányai Bóbita Óvoda

Budapest X.ker.-125.számú vizsgálat-Kőbányai Bóbita Óvoda

Budapest X.ker.-125.számú vizsgálat-Kőbányai Bóbita Óvoda

125.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Kőbányai Bóbita Óvoda (1102 Budapest, Halom u. 7/b.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: rizsleves, zöldborsófőzelék, sertéskaraj, teljes kiőrlésű kenyér

 

Mintavétel ideje: 2015.12.09.

Napi adag: 141 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft (1103 Budapest, Kőér u. 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Rizsleves (250 ml/adag)

 

Külső megjelenés:

Halványsárga lében különböző alakú és méretű sárga és fehérrépa, karalábé darabok és sok morzsa szerűre szétfőtt rizs. A sárgarépa kevésbé jól tisztított. A leves tetején apró, narancsszínű zsírcseppek, alján piros és fekete fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

A leves hígan folyó. A zöldségek túlpuhák, a rizsszemek szétfőttek, apró morzsákra estek szét.

Illat:

Zöldséglevesre jellemző, illatában a sárgarépa és a fehérrépa illata felismerhető. Gyengén fűszeres, kissé aromaszegény.

Íz:

Ízében a zöldségek íze dominál. Kevésbé fűszeres, gyengén aromás. Nem túl sós, ételízesítő íze nem érezhető.

 

Zöldborsófőzelék (200 ml/adag), sertéskaraj (300 g/adag)

 

Külső megjelenés:

Kellő mértékben besűrített, sárgás-zöld főzőlében eltérő méretű és színárnyalatú zöldborsó szemek, néhány léhaszem látható. A hús szelet kb. 4x8x0,5 cm nagyságú, világosbarna színű. Szélén vékony kéreg, néhány fűszerszemcse található.

Állomány:

A főzőlé csomómentesen sűrített. A zöldborsó puha, héja vastag, kissé nehezen rágható. A hús rugalmasan puha, száraz, zsíradéktól mentes.

Illat:

A főzelék konzervborsó illatú, jellegzetes. A hús főtt húsra jellemző, fűszer és aromaszegény. Köményes illat nem érezhető.

Íz:

A főzelék konzervborsó ízű, édeskés, fűszerszegény. A hús párolt húsra jellemző, kömény íze nem érezhető. Összességében kevésbé fűszeres, aromaszegény.

 

Teljes kiőrlésű kenyér (1 db/adag)

 

Külső megjelenés:

1 szelet, aranybarnára sült héjú kenyér. Bélzete világosdrapp színű, néhány sötétbarna pöttyel. Ránézésre elnevezésével nem harmonizál.

Állomány:

Bélzete rugalmas, laza, puha, jól átsült, néhány nagyobb légüreg látható. Héja visszapuhult.

Illat:

Illata nem harmonizál az elnevezésével. Félbarna kenyérre jellemzően kellemesen savanykás, aromás, harmonikus. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

Íze nem harmonizál az elnevezésével. Félbarna kenyérre jellemzően enyhén savanykás, harmonikus, idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Rizsleves

bors, őrölt

fokhagyma, tisztított

fűszerpaprika

sárgarépa, mirelit

rizs

csirke farhát

só, jódozott

vöröshagyma

zeller kocka, mirelit

gyökér

karalábé

lestány

étolaj

petrezselyem zöld

 

Zöldborsófőzelék

liszt

kristálycukor

étolaj

petrezselyemzöld , mirelit

zöldborsó, mirelit

tej 1,5 %

 

Sertéskaraj

sertéskaraj

vaj

mustár

bors, őrölt

kömény, őrölt


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >