null Budapest- 95. vizsgálat - III. kerület - Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Budapest- 95. vizsgálat - III. kerület - Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

Budapest- 95. vizsgálat - III. kerület - Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

95. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Mustármag Keresztény Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium (1038 Budapest, Templom u. 5.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Paradicsomleves betűtésztával, Bácskai pulyka rizses hús, uborkasaláta

Mintavétel ideje: 2014. június 3.
Napi adag: 540 adag/ebéd

Főzőkonyha: Familiar Foods Kft. (1056 Budapest, Molnár u. 6.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves betűtésztával (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Élénkpiros színű, fényes, sűrű lében sok betűtészta. Alján fekete fűszerszemcsék, tetején narancssárga zsírcseppek láthatók. Tetszetős.

Állomány:

A lé kellően besűrített, selymes állományú, csomómentes. A tészta kissé túlfőtt.

Illat:

Enyhén savanykás, paradicsomos, kellemes, aromás.

Íz:

Édes, paradicsomos, harmonikus, ízletes.

Részletes összetétel:

  • sűrített paradicsom
  • vöröshagyma
  • napraforgó étolaj
  • só, bors
  • cukor
  • liszt
  • betűtészta (liszt, tojás, víz)

Bácskai pulyka rizses hús (0,30 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától barnás-pirosasra színezett, hosszúszemű rizs, több nagyobb összeálló csomóval. Egyenetlenül aprított, kevésbé gondosan tisztított húskockák. Néhány zöldes színű paprika foszlányt és sok fekete fűszerszemcsét tartalmaz. Kevésbé szaftos.

Állomány:

A rizs száraz, puha, tapadós. A csomók villával szétnyomhatók. A hús rostos, rugalmasan puha, kisebb inas, zsíros részeket tartalmaz. Állománya összességében száraz.

Illat:

Jellegzetes, paprikás, gyengén fűszeres illat.

Íz:

Kellően sós, kellemesen fűszeres. Száraz, kevésbé szaftos állománya ront az ízhatáson.

Részletes összetétel:

  • pulyka alsócombfilé
  • rizs
  • napraforgó étolaj
  • vöröshagyma
  • só, bors, csemege fűszerpaprika
  • fokhagyma

Uborkasaláta (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

Fakó olajzöld héjú, szeletelt kígyóuborka. Az uborka szeletek belseje fehér, lyukacsos. A lé víztiszta.

Állomány:

Az uborka szivacsos állományú, rágós. Nem friss, nem ropogós.

Illat:

Ecetes, savanyú, gyengén uborka illatú. Nem friss, nem teljesen tiszta.

Íz:

Nagyon édes, nagyon savanyú, ecetes ízű. Az uborka nem ízletes, nem harmonikus az összhatás.

Részletes összetétel:

  • kígyóuborka
  • ecet
  • cukor
  • ivóvíz

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >