Budapest- 92. vizsgálat - XIV. kerület - Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola
Budapest- 92. vizsgálat - XIV. kerület - Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola
92. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola (1145 Budapest, Columbus u. 11.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Kertészleves, Tökfőzelék, Vagdalt Mintavétel ideje: 2014. május 21. Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. (1071 Budapest, Damjanich u.) |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Kertészleves (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos-zöld színű zavaros lében, eltérő méretű és alakú sárgarépa darabok, apró karfiol és brokkoli foszlányok, néhány kiskocka tészta. Alján sok fekete fűszerszemcse, tetején narancs-piros zsírgöbök láthatók. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, zavaros, sok apró, szétfőtt zöldségdarabkával. Az összetevők túlfőttek, túl puhák. |
Illat: |
Jellegtelen, gyengén fűszeres. A zöldségek illata nem érvényesül. Aromaszegény. |
Íz: |
Kellemesen sós, gyengén fűszeres, a viszonylag sok zöldség ellenére íztelen. Kevésbé harmonikus. |
Részletes összetétel: |
|
Tökfőzelék (0,4 l/adag)
Külső megjelenés: |
Drappos-zöld sűrű mártásban, sárga, kissé szecskásan csíkozott tök, apróra vágott kaporlevél és sok fehér pötty látható. |
Állomány: |
A főzőlé kellően besűrített, csomómentes. A tök puha, kissé túlfőzött. |
Illat: |
Tökfőzelékre jellemző, kissé kapros, savanykás. |
Íz: |
Erősen savanyú, kevésbé sós, édeskés. Nem kellően harmonikus az összhatás. |
Részletes összetétel: |
|
Vagdalt (1 darab/adag)
Külső megjelenés: |
Aranybarnára sütött, közel szabályos korong alakú húspogácsa. Vastagsága kb. 2-cm, átmérője kb. 8-cm. Metszéslapján közel egyenletes, nem mozaikos eloszlású. Piros és fekete fűszerszemcsék láthatók. |
Állomány: |
Jól átsült, laza, puha. Kevésbé rugalmas, könnyen törik. |
Illat: |
Hagymás, fűszeres, olajos, nem túl intenzív illat. |
Íz: |
A kenyértöltelék íze dominál, a hús nem érezhető. Hagymás, fűszeres. Kevésbé ízletes. |
Részletes összetétel: |
|