null Budapest- 87. vizsgálat - XIV. kerület - Jókai Mór Általános Iskola

Budapest- 87. vizsgálat - XIV. kerület - Jókai Mór Általános Iskola

Budapest- 87. vizsgálat - XIV. kerület - Jókai Mór Általános Iskola

87. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Jókai Mór Általános Iskola (1145 Budapest, Erzsébet királyné útja 35-37.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Brokkolikrém leves, Pirított kiflikarika, Grillfűszeres csirkecsík hosszú lével, főtt krumpli, szilva kompót

Mintavétel ideje: 2014. február 6.
Napi adag: 329 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. Kós Károly Kollégium Főzőkonyha
(1149 Budapest, Mogyoródi út 18-22.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrém leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Halvány sárgászöld színű viszonylag híg lében fakózöld brokkolirózsa darabkák, sárgarépa foszlányok, apró fehér pöttyök.

Állomány:

Krémleveshez képest kevésbé sűrűn folyó, apró, puha zöldségdarabkákkal.

Illat:

Kevésbé intenzív, de jól felismerhető brokkoli illat érezhető. Kellemes, harmonikus.

Íz:

Kellően sós, kellemesen aromás, harmonikusan fűszerezett, jellegzetesen brokkoli ízű.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott brokkoli
  • napraforgó étolaj
  • liszt
  • tejföl

Pirított kiflikarika (4 db/adag)

Külső megjelenés:

4 db. kb. 1,5 cm vastagságú kifli karika. A bélzet fehér, a héjrész aranybarna színű. Pirult felület nem látható.

Állomány:

Száraz, ropogós, ress.

Illat:

Száraz kiflire jellemző, tiszta gabonaillat.

Íz:

Szárított kiflire jellemző, nem pirított, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • búzaliszt
  • margarin
  • tejpor
  • élesztő
  • cukor

Grillfűszeres csirkecsík hosszú lével (15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett, sok, híg lében különböző méretű csirkemell csíkok, apró szétfőtt húsfoszlányok. Alján fűszerszemcsék, tetején apró zsírcseppek.

Állomány:

A hús omlós, puha, kellő gondossággal tisztított. A lé sok, híg, enyhén zavaros.

Illat:

Kellemes, fűszeres, aromás, harmonikus illat.

Íz:

Nem túl sós, kellemesen fűszeres, kissé híg lé. A hússal együtt harmonikus ízhatású.

Részletes összetétel:

  • csirkemell
  • napraforgó étolaj
  • jódozott só
  • fokhagyma
  • bors

Főtt krumpli (0,2 kg/adag)

Külső megjelenés:

Élénk sárga színű, különböző méretű és alakú, törtburgonya darabok.

Állomány:

Puha, egyenetlen, durvára tört burgonya.

Illat:

Nem kellően tiszta, enyhe mellékillat érezhető.

Íz:

Sótlan, enyhe mellékíz érezhető. Kevésbé tiszta, nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • burgonya
  • napraforgó étolaj

Szilva kompót (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

2 db nagyméretű, kb. 3 cm hosszúságú, magozott, felezett szilva, viszonylag sok barnás-vöröses lében. A gyümölcs héja lilás, húsa barnás árnyalatú.

Állomány:

A lé a gyümölcs foszlányoktól kissé zavaros. A szilva eltérő állományú, az egyik puha, szétmálló, a másik ropogós.

Illat:

Kellemesen fahéjas, aromás, tiszta illat.

Íz:

Nem túl édes, fahéjas, a gyümölcs kellemes aromája érezhető. Harmonikus.

Részletes összetétel:

  • gyorsfagyasztott szilva
  • kristálycukor
  • szegfűszeg
  • fahéj

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >