null Budapest- 86. vizsgálat - IV. kerület - Lázár Ervin Általános Iskola

Budapest- 86. vizsgálat - IV. kerület - Lázár Ervin Általános Iskola

Budapest- 86. vizsgálat - IV. kerület - Lázár Ervin Általános Iskola

86. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):

Lázár Ervin Általános Iskola (1043 Budapest, Erzsébet utca 31.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Hagymaleves zsemlekockával, Rántott csirkemell filé, Párolt rizs, Savanyú cékla

Mintavétel ideje: 2014. február 12.
Napi adag: 340 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Zrt. 25. sz. Konyhaüzem
(1043 Budapest, Baross utca 23-25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Hagymaleves zsemlekockával (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-drapp színű sűrű krémlevesben apró hagymadarabkák, kisebb-nagyobb zsemlyekockák, zöld és fekete fűszerszemcsék.

Állomány:

A leves sűrűn folyó, krémszerű, csomómentes. A zsemlyekocka pépesre ázott, a hagymadarabkák ropogósak.

Illat:

Intenzív, főtt hagymaillatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, intenzív hagymaízű. Kissé sótlan. Tiszta, idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • vöröshagyma
  • margarin
  • búzaliszt
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • tejföl (20 % zsírtartalmú)
  • zsemlekocka: búzaliszt, só, sütőélesztő, pálmazsír. repce olaj

Rántott csirkemell filé (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 12x8 cm nagyságú, 2-5 mm vastagságú panírozott hússzelet. A panír viszonylag vastag, aranysárgára sült, részben elválik a hústól. A hússzelet egyenetlen vastagságú, egyik végén annyira vékony, hogy szinte csak a panír látszik.

Állomány:

A hús puha, omlós, a panír ropogós.

Illat:

Enyhén olajos, jellegzetes.

Íz:

Kissé sótlan, kissé száraz, kevésbé ízletes. A panír íze dominál.

Részletes összetevők:

  • csirkemell
  • napraforgó étolaj
  • búzaliszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • tej (2,8 % zsírtartalmú)

Párolt rizs (0,25 l/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-fehér, fényes, olajos felületű, hosszúkás rizsszemek. Zömében ép, néhány törött szem található közte.

Állomány:

Rugalmas, pergős, kellően puha, csomómentes, nem összetapadt.

Illat:

Jellegzetes, tiszta gabona illatú.

Íz:

Jellegzetes, kellemesen sós, tiszta, ízletes.

Részletes összetétel:

  • rizs
  • napraforgó étolaj
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld

Savanyú cékla (0,1kg/adag)

Külső megjelenés:

Jellegzetes, élénk céklavörös, hullámos felületű, különböző méretű és alakú céklaszeletek kevés lével.

Állomány:

Kissé puha, kevésbé ropogós.

Illat:

Jellegzetes „földes”, savanykás. Illatában a kömény illata is érezhető.

Íz:

Enyhén savanykás, kissé édeskés, kellemes, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • cékla
  • ivóvíz
  • étkezési sav: ecetsav
  • tartósítószer: nátrium-benzoát
  • kömény aroma
  • édesítőszer: nátrium-szacharinát 

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >