null Budapest- 83. vizsgálat - II. kerület - Than Károly Szakközépiskola

Budapest- 83. vizsgálat - II. kerület - Than Károly Szakközépiskola

Budapest- 83. vizsgálat - II. kerület - Than Károly Szakközépiskola

83. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Than Károly Szakközépiskola  (1023 Budapest, Lajos u. 1-5.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Gombócleves, Római rakott penne

Mintavétel ideje: 2014. január 28.
Napi adag: 85 adag/ebéd

Főzőkonyha: Soreca Kft.
(XII. kerület, Beregszász utcai Főzőkonyha)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gombócleves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancspirosas-barnás színű lében, kb.2 cm átmérőjű, zöldfűszerrel tarkított világos-drapp gombócok. Közel azonos méretűre aprított sárgarépa, fehérrépa, gomba, karalábé darabkák. Hagymafoszlányok és zöldfűszer levélkék. Alján fűszerszemcsék, tetején apró zsírcseppek. Tetszetős.

Állomány:

A lé viszonylag hígan folyó. A zöldségek puhák, de nem túlfőzöttek. A gombóc kissé sűrű, kevésbé rugalmas.

Illat:

Kellemesen fűszeres, aromás, intenzív illat.

Íz:

Nem túl sós, erősen fűszeres, enyhén savanykás, aromás. Összhatásában harmonikus, ízletes, tartalmas leves.

Részletes összetétel:

  • vöröshagyma
  • burgonya
  • napraforgó étolaj
  • bors
  • pirospaprika
  • fűszerkömény
  • petrezselyemzöld
  • liszt
  • tojás

Római rakott penne (1 darab kocka/adag)

Külső megjelenés:

Közel téglalap alakúra vágott, 4 cm hosszúságú penne tészta, vöröses-barna darált húsos raguval. Tetejét részben, kissé pirult reszelt sajt fedi. Sok fűszerszemcse és 1db babérlevél látható.

Állomány:

A tészta kissé túlfőtt, néhol töredezett. A ragu sűrű, a húsdarabkák rugalmasan puhák. A sajt olvadt, lágy.

Illat:

Intenzíven fűszeres, paradicsomos, savanykás illat.

Íz:

Intenzíven fűszeres, savanykás, édeskés, kevésbé sós. Kevésbé harmonikus ízhatású.

Részletes összetétel:

  • liszt
  • tojás
  • sertéscomb
  • paradicsompüré
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • oregano
  • babérlevél
  • bors
  • ételízesítő
  • napraforgó étolaj
  • cukor
  • reszelt sajt

Friss hírek

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >

2025. március 31, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvekről” (2025.03.31.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >