null Budapest- 64. vizsgálat - III. kerület - Dr. Béres József Általános Iskola

Budapest- 64. vizsgálat - III. kerület - Dr. Béres József Általános Iskola

Budapest- 64. vizsgálat - III. kerület - Dr. Béres József Általános Iskola

64. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Dr. Béres József Általános Iskola Klébersberg Intézményfenntartó Központ 03. tankerület (1039 Budapest, Királyok útja 178/e.)

.A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Gyümölcsleves, rántott csirkemell, rizsköret, uborkasaláta

Mintavétel ideje: 2013. augusztus 14.

Napi adag: 150 adag/ebéd

Főzőkonyha: Aquincum Étterem Kft. – 1032 Budapest, Arató Emil tér 1.


 

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-drapp, nem túl tetszetős színű lében, világosbarna almakockák és egyéb foszlányok. Apró fehér és barna pöttyök, elvétve zsírcseppek.

Állomány:

A lé kellően besűrített, csomómentes. Az alma túl puha, túlfőtt, sok felismerhetetlen gyümölcsfoszlánnyal.

Illat:

Kellemesen fahéjas, édeskés. A gyümölcs illata nem felismerhető.

Íz:

Édes, savanykás. A fahéj intenzív íze mellett a gyümölcs íze nem érződik. Kevésbé jellegzetes.

Részletes összetétel:

  • Alma
  • Tejföl sovány
  • Kristálycukor
  • Liszt
  • Olympos citromlé
  • Citrom
  • Fahéj őrölt
  • Szegfűszeg
  • Vaníliás cukor
  • Tej 2,8 %

Rántott csirkemell (6 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab, kisebb tenyérnyi méretű, aranybarnára sütött, panírozott hússzelet. a burkolat jól fedi a vékony, fehér színű húst.

Állomány:

A hús kb. 2-3 mm vastagságú, a panírréteg viszonylag vastag, száraz, kissé szívós. a hús gondosan tisztított, nem mócsingos, nem zsíros.

Illat:

Jellegzetes, kissé olajos illatú.

Íz:

Kevésbé sós, kissé jellegtelen. a burkolat íze elnyomja a vékony hússzelet ízét.

Részletes összetétel:

  • Tojás
  • Csirkemell filé
  • Zsemlemorzsa
  • Liszt

Rizs köret (25 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-fehér színű, hosszúkásszemű, ép, egész rizsszemek. Kevés apró zöldfűszer darabka.

Állomány:

Kellően puha, nem összeálló, nem tapadós, pergős szemű rizs. Kevés apró, enyhe nyomásra széteső csomó.

Illat:

Jellegzetes gabonaillat, tiszta.

Íz:

Nem túl sós, párolt rizsre jellemző, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Rizs
  • Napraforgó étolaj
  • Vöröshagyma tisztított
  • Petrezselyem mirelit
  • Petrezselyem friss
  • Napraforgó étolaj

Uborkasaláta (5 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Kissé egyenetlenül gyalult héjas kígyóuborka karikák. Halványzöld lében apró uborka és fokhagyma foszlányok, darabkák.

Állomány:

Híg salátalében az uborka friss, ropogós.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, ecetes, fokhagymás, uborka illatú.

Íz:

Kellően édes, savanyú, fokhagymás. Kellemes, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Kígyóuborka
  • Kristálycukor
  • Ecet 20 %-os
  • Pirospaprika
  • Fokhagyma
  • Bors őrölt

Tea (2 dl)

Külső megjelenés:

Tükrös, fényes, barnás-rózsaszín, tiszta folyadék.

Állomány:

Vízszerűen folyékony, tiszta, üledéktől, lebegő anyagrészektől, rostoktól mentes.

Illat:

Édeskés, savanykás, gyenge gyümölcsteára emlékeztető illat. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Kevésbé jellegzetes. Édes, nem kellően üdítő hatású. Gyenge vegyes gyümölcsteára emlékeztető ízű.

Részletes összetétel:

  • Teafű,
  • Víz,
  • Kristálycukor

Friss hírek

2024. december 4, szerda

Tájékoztatás a dísznövény szaporítóanyag-kísérő okmányról

A dísznövénytermesztőknek vagy forgalmazóknak értékesített dísznövény szaporítóanyag csak olyan tételekben forgalmazható, amely rendelkezik úgynevezett szaporítóanyag-kísérő okmánnyal.

Tovább >

2024. december 4, szerda

Tájékoztatás a regisztrált dísznövény szaporítóanyag forgalmazó kötelezettségeiről

Szaporítóanyag tételek elkülönítése, jelölése, okmányhasználat.

Tovább >