null Budapest- 59. vizsgálat - XVI. kerület - Arany János Általános Iskola

Budapest- 59. vizsgálat - XVI. kerület - Arany János Általános Iskola

Budapest- 59. vizsgálat - XVI. kerület - Arany János Általános Iskola

59. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Arany János Általános Iskola (Bp. XVI. ker., Bekecs utca 78.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Tárkonyos sertésragu leves, darás metélt lekvárral, porcukorral, alma

Mintavétel ideje: 2013. május 9.
Napi adag: 230

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. Mechanika Konyha Budapest X. Fehér u. 10.


Részletes érzékszervi minősítés:

Tárkonyos raguleves (0,4 l/adag)

Külső megjelenés:

 Fakódrapp színű zavaros lében néhány kissé rosszul tisztított húskocka, zöldborsószemek, sárgarépakockák, galuska, zöldfűszer darabkák. Tetején zsírcseppek.

Állomány:

 A lé hígan folyó, opálos, a hús puha, rugalmas. A borsó vegyes állományú, keményebb és puhák szemek váltakoznak. A sárgarépa és a galuska kellően puha.

Illat:

 Jellegének megfelelő, kissé savanykás. A tárkony illata dominál.

Íz:

 Aromaszegény, sótlan, gyengén fűszeres, kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • sertéslapocka
  • tejföl 12%
  • finomfőzelék
  • tárkony
  • olaj
  • vöröshagyma
  • liszt
  • fehér csont
  • citromlé
  • tojás

Darás metélt (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

 Világosdrapp színű hosszúmetélt tészta, világos barnára pirított darával. A dara egy része nagyobb, illetve kisebb csomóba összeálló.

Állomány:

 A tészta rugalmas, nem összetapadt. A dara megfelelően pirított, de csomós.

Illat:

 Termékre jellemző, tiszta.

Íz:

 Termékre jellemző, de sótlan.

Részletes összetétel:

  • durum metélt tészta
  • olaj
  • búzadara

Lekvár (0,03 kg/adag)

Külső megjelenés:

 Élénk narancsszínű, fényes, zselészerű lekvár, apró sötétbarna szemcsékkel.

Állomány:

 Puha, kenhető, zselés állagú.

Illat:

 Kellemes, aromás, tiszta.

Íz:

 Kellemes, aromás, édes-savanyú, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • barackíz [Glükóz-fruktózszörp
  • sárgabarackvelő, almavelő
  • étkezési sav (citromsav)
  • zselésítő anyag (pektin)
  • aroma
  • tartósítószer (K-szorbát)
  • antioxidáns (aszkorbinsav)
  • színezék (kapszantin)]

Porcukor (0,02 kg/adag)

Külső megjelenés:

 Fehér színű finom por.

Állomány:

 Száraz, finom por. Néhány ujjak közt könnyen szétnyomható csomót tartalmaz.

Illat:

 Szagtalan, idegen szagtól mentes.

Íz:

 Édes, jellegének megfelelő, idegen íztől mentes.

Alma (1 db)

Külső megjelenés:

 Kb. 7 cm átmérőjű, hosszúkás alakú, sárgászöld színű egész alma. Ép, sérüléstől, ütődéstől mentes.

Állomány:

 Kevésbé ropogós, kissé kásás. A héja kissé kemény.

Illat:

 Enyhén savanykás, tiszta.

Íz:

 Édeskés, kevésbé aromás. Tiszta, idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >