null Budapest- 54. vizsgálat - XIV. kerület - Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Budapest- 54. vizsgálat - XIV. kerület - Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Budapest- 54. vizsgálat - XIV. kerület - Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

54. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (Budapest XIV. Ungvár u. 36.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN
MEGFELELT

átlag
feletti

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Magyaros gombaleves, mustáros pulyka ragu, petrezselymes rizs, gyümölcssaláta

Mintavétel ideje: 2013. április 16.
Napi adag: 368 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sodexo Magyarország Kft. (Budapest VII. István út)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros gombaleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancsos-barnás színű lében különböző méretűre szeletelt gomba. Apró sárga és fehérrépa kockák. Néhány galuska, sok apró fűszerszemcse és zöldfűszerdarabka. Tetején kevés – fűszerpaprikától színezett zsírcsepp.

Állomány:

A lé zavaros, opálos, hígan folyó. A gomba rugalmas, szivacsos, gumiszerű, kissé rágós. A zöldség és a galuska túl puha. Tartalmas, sűrű leves.

Illat:

Termékre jellemző gombaillat dominál.

Íz:

A gomba íze erősen érződik. Nem túl sós, enyhén borsos. Kevésbé harmonikus, a konzervgombára jellemző íz érezhető.

Részletes összetétel:

  • mirelit gyökér kocka
  • tejföl
  • mirelit gomba
  • mirelit zeller kocka
  • liszt
  • mirelit sárgarépa kocka
  • mirelit vöröshagyma kocka
  • konzerv lecsó (paradicsom, paprika, cukor, só)
  • olaj
  • mirelit petrezselyem
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Mustáros pulykaragu (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-zöldes, sűrűn folyó mártásban, közel azonos méretűre szeletelt húscsíkok. Néhány kevésbé jól tisztított, mócsingos húsdarab. Apró hagymakarikák és sok zöldfűszer.

Állomány:

Kellően besűrített, csomómentes mártásban puhára főtt húsdarabok.

Illat:

Kellemes, savanykás, mustáros, fűszeres illat.

Íz:

Kellően sós, mustáros, kissé savanykás, fűszeres ízű. Harmonikus, ízletes.

Részletes összetétel:

  • pulykacomb filé
  • sovány tejföl
  • liszt
  • olaj
  • mustár
  • őrölt bors

Petrezselymes rizs (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-fehér színű, hosszúkás szemű főtt rizs. Kisebb-nagyobb csomókba összeállt, de könnyen szétnyomhatóak. Petrezselyem nincs rajta. 

Állomány:

Rugalmas, puha, kellően átfőtt.

Illat:

Jellegzetes, tiszta, gabonaillat.

Íz:

Kellemesen sós, tiszta, jellegzetes, aromás íz.

Részletes összetétel:

  • rizs
  • friss-csomó petrezselyem
  • olaj
  • vöröshagyma

Gyümölcs saláta (0,1 l/adag)

Külső megjelenés:

Élénk piros lében közel azonos méretű, apró almakocka, piros és fekete ribizli szemek, néhány szilva és eper darab. Tetszetős.

Állomány:

Az alma és a szilva ropogós. A piros ribizli egy része összenyomódott. A fekete ribizli szemek épek. Kevés tükrös, piros gyümölcslé.

Illat:

Friss gyümölcsökre emlékeztető, aromás, kellemes, savanykás illat.

Íz:

A ribizli íze dominál. Kissé savanykás, nem túl édes. A gyümölcsök íze külön-külön felismerhető. Jellegzetes, friss, ízletes, aromás, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • mirelit szilva
  • alma kocka
  • erdei gyümölcskeverék
  • kristálycukor
  • Olympos citromlé

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >