Budapest- 44. vizsgálat - XX. kerület - Benedek Elek Általános Iskola
Budapest- 44. vizsgálat - XX. kerület - Benedek Elek Általános Iskola
44. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Benedek Elek Általános Iskola (1201 Budapest, Magyarok Nagyasszonya tér 22.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
|
Menü: Brokkoli leves, pásztortarhonya, káposzta saláta, félbarna kenyér, gyümölcs Mintavétel ideje: 2013. február 28. Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt., 36. számú üzem |
|
Részletes érzékszervi minősítés:*
Brokkoli leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkés zöld sűrűn folyó lében sötétzöld brokkoli szemcsék, kisebb-nagyobb galuskák, fehér tejfölpöttyök. |
Állomány: |
A főzőlé sűrűn folyó, csomómentes, a galuska puha, a brokkoli szétfőtt. |
Illat: |
Illatában a brokkoli és a fokhagyma illata érezhető. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, aroma- és fűszerszegény. |
Részletes összetétel: |
|
Pásztortarhonya (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától színezett gépi tarhonya, kevés burgonyakocka, különböző méretű hús darabok, néhány kolbászkarika összekeverve. |
Állomány: |
A tarhonya kissé túlfőtt, a krumpli kellően puha, a hús kissé rágós, rosszul tisztított, több mócsingos darab található. |
Illat: |
Illatában a fűszerpaprika illata dominál, kevésbé aromás. |
Íz: |
Termékre jellemző, de kevésbé aromás. |
Részletes összetétel: |
|
Káposzta saláta (0,07 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Vékony csíkokra vágott fehérkáposzta, néhány sárgarépa szelet, egész köményszemek. |
Állomány: |
Friss, ropogós. |
Illat: |
Termékre jellemző, savanykás. |
Íz: |
Jellegzetes, savanykás, kevésbé fűszeres. |
Részletes összetétel: |
Káposztasaláta |