null Budapest- 42. vizsgálat - IV. kerület- Szigeti József utcai Általános Iskola

Budapest- 42. vizsgálat - IV. kerület- Szigeti József utcai Általános Iskola

Budapest- 42. vizsgálat - IV. kerület- Szigeti József utcai Általános Iskola

42. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szigeti József utcai Általános Iskola (Budapest IV. Szigeti József u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Daragaluska leves, paradicsomos káposzta, pulykapörkölt, kenyér

Mintavétel ideje: 2013. február 25.
Napi adag: 282 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt., 25. sz. Üzem
(Budapest IV., Szigeti József u. 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világosdrapp opálos lében sárga- és fehérrépa, karalábé hasábok, különböző méretű daragaluskák, apró zöldfűszerek és fekete borsszemcsék. Tetején aranysárga zsírcseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó, opálos. A zöldségek megfelelően puhák.  A galuska rugalmas, átfőtt.

Illat:

Illatában az ételízesítő illata érződik, egyébként jellegtelen.

Íz:

Kissé sós. Jellegtelen, gyenge, kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Búzadara
  • Tojás
  • Zsír
  • Knorr tyúkhúsleves por
  • Zeller
  • Sárgarépa (tisztított)
  • Gyökér (tisztított)
  • Karalábé (tisztított)
  • Kelkáposzta (tisztított)
  • Zellerzöld
  • Petrezselyemzöld
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Fekete bors (egész)

Paradicsomos káposzta (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Narancs-pirosas színű, sűrű mártásban kisebb-nagyobb méretű káposztacsíkok. Tetején apró piros zsírcseppek.

Állomány:

Kellően besűrített paradicsom mártásban puhára főzött káposzta.

Illat:

Termékre jellemző, tiszta, bár kevésbé fűszeres.

Íz:

Túl édes, kevésbé fűszeres, de termékre jellemző.

Részletes összetétel:

  • Fejeskáposzta  (tisztított)
  • Olaj
  • Liszt
  • Kristálycukor
  • Kömény
  • Paradicsompüré konzerv
  • Vöröshagyma,

Pulykapörkölt (0,1 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától barnás-pirosra színezett szaftban különböző méretű és formájú húsdarabok, hagymafoszlányok, borsszemcsék. A hús többsége rosszul tisztított, mócsing és vastag hártya van rajta.

Állomány:

A szaft kellően besűrített, a hús puha, de mócsingos.

Illat:

Termékre jellemzően hagymás-paprikás, de kissé gyenge.

Íz:

Termékre jellemző, megfelelően sós, de kevésbé aromás.

Részletes összetétel:

  • Pulykacomb filé
  • Olaj
  • Lecsó (mirelit)
  • Fokhagyma
  • Csemege paprika
  • Vöröshagyma
  • Fekete bors (egész)

Kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

1 teljes szelet kenyér. Belseje drappos-fehér, héja aranybarnára sült.

Állomány:

A bélzet rugalmas, jól átsült, néhány apró lyukat tartalmaz.

Illat:

Termékre jellemző, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

Termékre jellemző, de kevésbé aromás. Minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

Félbarna kenyér


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >