null Budapest- 31. vizsgálat - XIX. kerület - Kós Károly Általános Iskola

Budapest- 31. vizsgálat - XIX. kerület - Kós Károly Általános Iskola

Budapest- 31. vizsgálat - XIX. kerület - Kós Károly Általános Iskola

31. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Kós Károly Általános Iskola (1192 Budapest, Hungária út 28.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

Menü: Karotta krémleves, pirított kenyérkocka, penne tészta, sertéspörkölt, csalamádé

Mintavétel ideje: 2013. február 11.
Napi adag: 269 adag/ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft.
(1191 Budapest, Hoffher A. u. 20-22.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karotta krémleves, pirított kenyérkocka (0,3 l/adag 0,01kg/adag)

Külső megjelenés:

Fakó barnásnarancsszínű, sűrű lében néhány el nem pépesített sárgarépa darabka és zöldfűszerszemcsék.

Állomány:

Viszonylag sűrűn folyó, de krémleveshez képest kissé híg.

Illat:

Édeskés, erősen fűszeres. Fahéjra és gyömbérre emlékeztető illat.

Íz:

Édes- sós- fahéjas. Nem harmonikus, nem kellemes ízhatású.

Részletes összetétel:

  • Tej 1,5 %
  • Sárgarépa
  • Cukor
  • Búzaliszt
  • Szerecsendió
  • Pirított kenyérkocka (félbarna kenyér)

Penne tészta (0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 4,5 cm hosszú, 1 cm átmérőjű, ferdén vágott, bordázott felületű, vajsárga csőtészta. Több szétfőtt, repedt, törmelékes darab.

Állomány:

Puha, rugalmas, de kissé túlfőtt.

Illat:

Jellegének megfelelő, tiszta, gabona illatú.

Íz:

Teljesen sótlan, ízetlen, üres.

Részletes összetétel:

  • Durumtészta (tojásmentes)
  • Olaj

Sertéspörkölt (0,12 l/adag)

Külső megjelenés:

Paprikától pirosas barnára színezett lében különböző méretűre vágott húsdarabok, 1 db paprikaszelet, néhány húsdarabka, hagyma, borsszemcsék. A hús többsége zsíros, hártyás, mócsingos.

Állomány:

A hús puha, jól átfőtt. A lé viszonylag híg, zavaros. Tetején zsírcseppek.

Illat:

Jellegének megfelelő, kellemes, fűszeres.

Íz:

Pörköltre jellemzően fűszeres, borsos, paprikás. Kellemes, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Közepes zsírtartalmú sertéshús (sertéslapocka)
  • Vöröshagyma
  • Lecsókonzerv (Mary Ker Kft.)
  • Olaj
  • Fűszerpaprika
  • Fokhagyma
  • Feketebors
  • Köménymag

Csalamádé (0,08 kg/adag)

Külső megjelenés:

Egyenetlen hosszúságú és vastagságú káposzta „csíkok”, uborkaszeletek, pirospaprika foszlányok.

Állomány:

Hersegően ropogós.

Illat:

Savanyú, termékre jellemző.

Íz:

Termékre jellemző, savanyú-édes-sós.

Részletes összetétel:

  • Gyártó: Savanyú csemege Kft.
  • Összetétel: Fejes káposzta
  • Ecetes uborka
  • Ecetes dinnye
  • Ivóvíz
  • Étkezési só
  • Ecet
  • Fűszerkivonat
  • Nátrium-benzoát
  • Kálcium-klorid
  • Nátrium-saharin

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >