null Budapest- 27. vizsgálat - XIV. kerület - Herminka Óvoda

Budapest- 27. vizsgálat - XIV. kerület - Herminka Óvoda

Budapest- 27. vizsgálat - XIV. kerület - Herminka Óvoda

27. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Herminka Óvoda (Budapest, XIV.kerület, Ida u. 6.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Magyaros burgonyaleves, brokkoli főzelék, Stefánia húspogácsa, kenyér

Mintavétel ideje: 2013. február 06.
Napi adag: 127 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast-Mecsek Kft.
(Esztergom Petőfi S. u. 26-28.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros burgonyaleves (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

Élénk sárgásdrapp opálos lében különböző méretű burgonyadarabok, (2 db elszineződött) sárga- és fehérrépakockák, elvétve egyéb zöldségdarabkák, zöldfűszerek, fűszerszemcsék. Tetején narancssárga zsírcseppek. 2 db elszíneződött krumpli kocka látható.

Állomány:

Hígan folyó, opálos lé. A krumpli kellően puha, az egyéb zöldségek túlfőttek.

Illat:

Gyenge, kissé jellegtelen, aromaszegény.

Íz:

Kissé sótlan, kevésbé aromás, nem kellően harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Burgonya
  • Sárgarépakocka (mirelit)
  • Vöröshagyma
  • Liszt
  • Petrezselyemkocka (mirelit)
  • Karalábékocka (mirelit)
  • Zellerkocka (mirelit)
  • Olaj
  • Delikát
  • Csemege fűszerpaprika
  • Babérlevél
  • Őrölt fekete bors

Brokkoli főzelék (0,2 l/adag)

Külső megjelenés:

 Fakó szürkészöld színű sűrű, darabos massza zöldfűszer darabkákkal és nagyobb brokkoli szárrészekkel. A brokkolirózsák teljesen szétestek, pépesek.

Állomány:

Sűrű, darabos. A brokkoli szárrész puha, a rózsák pépesre főttek. Viszonylag kevés az egyéb sűrítőanyag, főleg a zöldséggel van sűrítve.

Illat:

Jellegzetes, de kissé gyenge, kevésbé fűszeres.

Íz:

Gyengén fűszerezett, aromaszegény, kissé jellegtelen.

Részletes összetétel:

  • Brokkoli (mirelit)
  • Tej
  • Liszt
  • Olaj
  • Kristálycukor
  • Petrezselyem zöld (mirelit)
  • Őrölt fekete bors

Stefánia húspogácsa (0,08,kg/1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

1 db kb. 6 cm átmérőjű nem kellő gondossággal formázott golyó, zsemlemorzsába forgatva. Aranybarnára sült. Középen főtt tojássárga darab. Belül pirospaprikától színezett, barnás színű.

Állomány:

A hús finomra darált, szinte pépes. Kívül jól sült, a közepe nem kellően átsült.

Illat:

Termékre jellemző, hegymás, fűszeres illat

Íz:

Enyhén fűszeres, kissé sós, nem teljesen harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Egész csirkecomb filé
  • Tojás
  • Főtt tojás
  • Olaj
  • Zsemlemorzsa
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma (mirelit)
  • Csemege fűszerpaprika
  • Őrölt fekete bors

Kenyér (fél szelet/adag)

Külső megjelenés:

Fél szelet fehér kenyér. Aranybarna színű héj; fehér, lyukacsos bélzet.

Állomány:

Rugalmas, laza, puha, jól átsült.

Illat:

Kellemes, aromás, harmonikus.

Íz:

Kellemes, aromás, harmonikus, tiszta.

Részletes összetétel:

  • Búzaliszt
  • Víz
  • Rozsliszt
  • Konyhasó
  • Élesztő
  • Sütőszer - búzaliszt, szójaliszt, dextróz, lisztkezelőszer, aszkorbinsav

Friss hírek

2024. október 4, péntek

Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa

Bács-Kiskun vármegye - 83. számú vizsgálat - Kálvária Főzőkonyha - Kiskunmajsa

Tovább >

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >