null Budapest- 25. vizsgálat - V. kerület - Játékkal-Mesével Óvoda

Budapest- 25. vizsgálat - V. kerület - Játékkal-Mesével Óvoda

Budapest- 25. vizsgálat - V. kerület - Játékkal-Mesével Óvoda

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

Menü: Zöldborsó főzelék,szárnyas vagdalttal,Lotti rúd

Mintavétel ideje: 2013. február 05.
Napi adag: 93 adag ebéd

Főzőkonyha: Kinder F. és K. Kft.
(Budapest IV. Ker., Thaly K. u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsó főzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Zöldes-fehér színű mártásban eltérő színárnyalatú és méretű zöldborsószemek, apró zöldfűszer darabkákkal.

Állomány:

A főzőlé kellően besűrített, csomómentes. A borsó kevert állományú. Puha, szétfőtt és keményebb szemek egyaránt találhatók.

Illat:

Konzervzöldborsó és rántás illata érződik.

Íz:

Édeskés, jellegzetes, de kevésbé harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Kristálycukor
  • Liszt (búza, BL 55)
  • Zöldborsó (mirelit)
  • Napraforgó olaj
  • Petrezselyemzöld
  • Tej 2,8 %

Szárnyas vagdalt (1 db/adag)

Külső megjelenés:

1 db sötétbarnára sült, ovális alakú, morzsába forgatott húspogácsa.

Állomány:

Kívül jól sült, a belseje kevésbé. A hús pépesre darált. Az összetevők egyenetlen eloszlásúak, fűszercsomók láthatók.

Illat:

Jellegzetes, fűszeres. Illatában a fokhagyma illata dominál.

Íz:

Fűszeres, erősen fokhagymás. A húspép íze kevésbé érződik. Kissé sületlen, nyers ízhatású.

Részletes összetétel:

  • Bors
  • Fokhagyma
  • Fűszerpaprika
  • Napraforgó olaj
  • Pulyka felsőcomb
  • Szójagranulátum
  • Tojás
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Vizes zsemle
  • Zsemlemorzsa

Lotti rúd (1 db/adag)

Külső megjelenés:

8 cm hosszú, 1,5 cm átmérőjű sötétbarna színű, közel szabályos rúd alakú készítmény. A bevonat ép, sérülésmentes, sima matt felületű, korpuszt egyenletes vastagságban vonja be.

Állomány:

A bevonat roppanós, szájban kissé nehezebben olvadó. A krém puha, pépes, tapadós.

Illat:

Jellegzetes, kellemes kakaós, enyhén citromos.

Íz:

Jellegzetes, citromos, édeskés.

Részletes összetétel:

Ricotta kakaós étbevonómassza- cukor; stabilizátorok: kukorica keményítő, taramagliszt E 412; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav; aromák; tartósítószer: E 202


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >