null Budapest- 16. vizsgálat - III. kerület - Andor Ilona Ének-Zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Budapest- 16. vizsgálat - III. kerület - Andor Ilona Ének-Zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Budapest- 16. vizsgálat - III. kerület - Andor Ilona Ének-Zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Andor Ilona Ének-zene Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (1036 Budapest, Mókus u. 2.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

átlag
alatti

NEM
MEGFELELŐ

Menü: Zöldbab leves csipetkével, paprikás burgonya, krinolinnal, reszelt cékla

Mintavétel ideje: 2013. január 29.
Napi adag: 260 adag/ebéd

Főzőkonyha: Familiar Foods Kft.
(Budapest III. Ker., Mókus u. 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldbab leves csipetkével (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett világos barnás lében különböző méretű vágott zöldbab, kis kocka tészta, néhány aprított zöldfűszer. Tetején apró zsírcseppek. Sok hüvelydarab.

Állomány:

A zöldbab és a tészta puha, túlfőtt. A lé opálos.

Illat:

Zsíros rántásszagú, nem kellemes, nem harmonikus, enyhe mellékszag érezhető.

Íz:

Nem jellegének megfelelő, nem harmonikus, zsíros érzetet ad a szájüregben. A zöldbab kellemetlen, idegen mellékízű.

Részletes összetétel:

  • Sárgahüvelyű zöldbab (mirelit)
  • Petrezselyemzöld
  • Durum kiskocka
  • Liszt
  • Étolaj
  • Tisztított vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Delikát
  • Pirospaprika

Paprikás burgonya, kirnolinnal (0,35 kg/adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától színezett téglapiros, pépes, sűrű masszában burgonyadarabok, vékonyra szeletelt, negyed cikkekre vágott különböző fajta kolbászféleségek, petrezselyem és borsszemcsék. Nem tetszetős.

Állomány:

A burgonya túl puha, részben pépes. A hústermék túl puha.

Illat:

Kellemetlen mellékszag érezhető.

Íz:

Kellemetlen, idegen mellékíz érezhető. A kolbász nagyon csípős. Jelentősen csökkent élvezeti értékű.

Részletes összetétel:

  • Burgonya (tisztított)
  • Krinolin - sertéshús, gyártási szalonna, bőremulzió, víz, étkezési só, szójafehérje, stabilizátor E450, ízfokozóE621, dextróz, antiox E300, színezék E120, fűszerkeverék, tartósítószer,E250
  • Vöröshagyma (tisztított)
  • Étolaj
  • Csemege szalonna
  • Őrölt kömény
  • Fokhagyma
  • Őrölt bors
  • Pirospaprika

Reszelt cékla (0,07 kg/adag)

Külső megjelenés:

Lilásvörös, keskeny hasábokra vágott céklacsíkok, kevés lével. Néhány törmelékes darab látható.

Állomány:

Kellően puha, de ropogós, nem szétfőtt.

Illat:

Erősen földszagú, kevésbé harmonikus.

Íz:

Édes, savanyú, nem harmonikus, nem kellemes. Nem teljes élvezeti értékű.

Részletes összetétel:

  • Cékla - víz, étkezési sav (E260),
  •  konyhasó,
  •  tartósítószer: Na-benzoát (E211), édesítőszer (E954), aromák

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >