null Budapest - 116. vizsgálat - III. kerület - Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

Budapest - 116. vizsgálat - III. kerület - Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

Budapest - 116. vizsgálat - III. kerület - Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola

116. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola (1033 Budapest, Szérűskert u. 40.)                  

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

átlagos

ÁTLAG ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü:Daragaluska leves, Székely káposzta, Félbarna kenyér

Mintavétel ideje: 2015. június 06.

Napi adag: -

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt - 90 üzem Báziskonyha

(1134 Budapest, Róbert Károly körút 44.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Sárgás-drappos, kissé opálos lében eltérő méretűre szaggatott galuska, különböző hosszúságúra darabolt, nem kellő gondossággal tisztított (héjdarab látható) sárgarépa hasábok, egy-két apró zeller darabka, fekete, piros fűszerszemcsék, kevés zöldfűszer foszlány. Tetején apró zsírcseppek.                                   

Állomány:

A lé hígan folyó, a galuska kellően puha, de kissé tömör. A répa enyhén túlfőtt.

Illat:

Kevésbé aromás, kissé jellegtelen. Zöldséges, a sárgarépa illata dominál.

Íz:

A zöldségek íze dominál, kevésbé aromás, túl sós. A répa jóízű, a galuska ízetlen. A sok répától és a galuskától tartalmas leves, de mégis gyenge ízű.

 

Székely káposzta (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától narancs-pirosra színezett sűrű masszában finomra vágott káposzta csíkok, csontszínű, hosszabb szemű rizsszemek, kisebb-nagyobb, nem kellő gondossággal tisztított húskockák. Nem tetszetős megjelenésű, az elnevezéssel nem harmonizál.

Állomány:

A káposzta és a hús puhára főtt, a rizs szétfőtt. Szinte pépes jellegű, egybeálló massza az egész étel.

Illat:

Erősen savanyú, tejfölös, a káposzta illata dominál. Nem harmonikus.

Íz:

Erősen savanyú, tejfölös, káposztás. Nem harmonikus, az állaga miatt még rosszabb az ízhatás.

 

 

 

Félbarna kenyér

 

 

Külső megjelenés:

Kb. 1,5 cm vastag, egész szelet kenyér. Héja világos aranybarna, bélzete tört fehér színű.

Állomány:

A bélzet puha, laza, rugalmas, 1-2 nagyobb légüreg látható. Héja visszapuhult.

Illat:

Jellegzetes gabona illatú, kellemes, enyhén savanykás. Tiszta, idegen illattól mentes.

Íz:

Kellemesen aromás, enyhén savanykás. Tiszta, minden idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

 Adatok bekérése folyamatban!

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >