null Budapest - 106. vizsgálat - IX. kerület - Weöres Sándor Általános Iskola

Budapest - 106. vizsgálat - IX. kerület - Weöres Sándor Általános Iskola

Budapest - 106. vizsgálat - IX. kerület - Weöres Sándor Általános Iskola

106. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Weöres Sándor Általános Iskola (1092 Budapest, Lobogó u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan
megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Gyümölcsleves, Paprikás krumpli kolbásszal, Savanyúság

Mintavétel ideje: 2014. november 20.
Napi adag: 194 adag/ebéd

Főzőkonyha: Gastro-Tom Bt. (1092 Budapest, Ifjúmunkás u.1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gyümölcsleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Drappos-barnás, nem átlátszó lében nagyobb darab, hámozatlan, negyedelt őszibarack gerezdek, apró fehér pöttyök, az alján barna fűszer (fahéj) szemcsék. Nem tetszetős, több őszibarack héja sérült, foltos.

Állomány:

 

A lé hígan folyó, az őszibarack vegyes állományú. Részben kemény, részben szétmálló.

Illat:

 

Kellemesen fűszeres, a fahéj illata dominál. Idegen illattól mentes.

Íz:

Édes, fahéjas, enyhén sós. Nem harmonikus.

 

Paprikás krumpli kolbásszal (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Barnás-piros sűrű massza, benne különböző méretű és alakú krumpli hasábok, félkarika kolbászok, apróra kockázott szalonnadarabkák, sok fekete fűszer szemcse.

Állomány:

 

A krumpli puha, sok szétfőtt, massza állagú. A kolbász két féle. Az egyik rugalmas, a másik puha, szétmálló.

Illat:

 

Fűszeres, borsos, enyhén füstölt.

Íz:

Erősen borsos, fűszeres, kissé sós, enyhén füstölt. A puha kolbász nem kellemes ízű. A másik íze jó, de némi rágási maradék van.

 

Savanyúság (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

2 db 10 cm hosszú, 3 cm átmérőjű, jellegzetes olajzöld színű, savanyított uborka.

Állomány:

Harsogóan ropogós.

Illat:

 

Savanykás, fűszeres, jellegének megfelelő.

Íz:

 

Fűszeres, kissé sós, erősen savanyú.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Gyümölcsleves

őszibarack, tejföl 12 %-os, cukor, búzaliszt, citrom, fahéj

 

 

Paprikás krumpli kolbásszal

burgonya, vöröshagyma, napraforgó étolaj, paradicsom, csemege fűszerpaprika, só, virsli (sertéshús (80%), ivóvíz, szalonna, konyhasó, fűszerek, stabilizátor: E 450, antioxidáns: E 301, savanyúságot szabályozó anyag: E330, tartósítószer: E 250, természetes bél, füstaroma) 

 

Savanyúság

uborka, kapor, só, rozsliszt 


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >