null Budapest- 1. vizsgálat - XIX. kerület - Erkel Ferenc Általános Iskola

Budapest- 1. vizsgálat - XIX. kerület - Erkel Ferenc Általános Iskola

Budapest- 1. vizsgálat - XIX. kerület - Erkel Ferenc Általános Iskola

kiválóan
megfelelt

átlag
feletti

átlagos

ÁTLAG
ALATTI

nem
megfelelő

 

Menü:
Erőleves levesgyönggyel, zöldbabfőzelék húspogácsa, félbarna kenyér, túró rudi

Mintavétel ideje: 2013. január 18.
Napi adag: 233 adag ebéd

Főzőkonyha: Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. 
(Hoffher konyha, Budapest XIX. ker, Hoffher A. u. 20-22.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Erőleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárgás lében különböző méretű és alakú zöldségek (sárga- és fehérrépa, karalábé, kelkáposzta), apróra vágott zöldpetrezselyem a tetején, alján viszonylag sok apró fekete borsszemcse.

Állomány:

A zöldségek többsége puha, de néhány „fás” répadarab is található. A lé tiszta, nem opálos.

Illat:

Kellemes, tiszta, jellegének megfelelő.

Íz:

Kellemes, sós, tiszta, harmonikus.

Részletes összetétel:

  • Sertéscsont
  • Sárgarépa
  • Petrezselyemgyökér
  • Karalábé
  • Zeller
  • Kelkáposzta
  • Vöröshagyma
  • Petrezselyemgyökér
  • Fokhagyma
  • Feketebors
  • Gyömbér

 

Levesgyöngy (0,1 kg/adag)

Külső megjelenés:

Közel gömbölyű, kb. 0,5-0,7 cm átmérőjű, aranybarna színű golyók. Felületük kissé olajos tapintású.

Állomány:

Friss, ropogós.

Illat:

Kissé olajszagú, termékre jellemző.

Íz:

Jellegének megfelelő, harmonikus, kellemes.

Részletes összetétel:

  • Búzaliszt
  • Növényi olaj
  • Sovány tejpor
  • Kukoricaliszt
  • Étkezési só
  • Térfogatnövelő szer (E450, E500)
  • Keményítő
  • Tojáspor

 

Zöldbabfőzelék (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától színezett sűrű lében nagyjából azonos méretűre vágott zöldbabok.

Állomány:

Puha, kissé szétfőtt zöldbab, megfelelő sűrűségű, csomómentes lében.

Illat:

Zöldbabkonzervre emlékeztető, nem igazán kellemes.

Íz:

Zöldbabkonzervre emlékeztető ízű, nem kellemes, aroma- és fűszerszegény

Részletes összetétel:

  • Zöldbab konzerv
  • Tejföl 12%-os
  • Búzaliszt
  • Olaj
  • Vöröshagyma
  • Fűszerpaprika
  • Cukor
  • Fokhagyma

 

Pápai húspogácsa (1db/adag)

Külső megjelenés:

Ovális alakú, kb. 7 mm vastag lapított húspogácsa, világosbarnára sütve.

Állomány:

Durvára darált, kissé rágós, kevésbé átsült.

Illat:

Nem tiszta, állott.

Íz:

Túl sós, kevésbé fűszeres, nem harmonikus, csak a hús íze érezhető, állott.

Részletes összetétel:

  • Sovány sertéshús
  • Olaj
  • Búzaliszt
  • Fehér szalonna
  • Vöröshagyma
  • Fűszerpaprika
  • Feketebors
  • Szójafehérje
  • Ízfokozó (E625)
  • Tartósítószer (E250)

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >