null Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 10. vizsgálat - Miskolc - Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

10. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Fáy András Görögkatolikus Közgadasági Szakközépiskola (3529 Miskolc, Jászi Oszkár u. 1.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

 

Menü: Habart babaleves, köményes sertéssült, főtt burgonya, vöröskáposzta savanyúság

Mintavétel ideje: 2014. november 18.

Napi adag: 590 adag/ebéd

Főzőkonyha: Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola (Miskolc, Jászi Oszkár utca 1.)

- Fénykép nem készült -

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Habart bableves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

 

Sötét drapp színű, zavaros lében, sok barna, ép, egészséges babszem, néhány sárgarépa foszlány, zöld fűszerlevél darab. Tetején narancssárga zsírcseppek, apró, fehér pöttyök láthatók.

Állomány:

 

Hígan folyó lében, puha, de nem szétfőtt babszemek. A sok babtól sűrű, tartalmas leves.

Illat:

 

Füstölt, babéros, savanykás, bableves illatú. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Kellően fűszeres, enyhén savanykás, nem túl sós. Harmonikus ízhatású leves.

Részletes összetétel: Liszt, bab (tarka, száraz, nemes), olaj (főzéshez), só (ízesítéshez), bors szemes, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl (20%), babérlevél, csipetke, delikát (só nélkül), füstölt alap

 

Köményes sertéssült, főtt burgonya (0,05 kg/adag, 0,25 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

Világosbarna hússzelet,(tömege kb.50 g, nagysága kb.9x6cm) vastagsága közel egyenletesen 0,8-1cm.

Eltérő méretű és alakú, világossárga színű, főtt burgonya,(tömege kb. 250g)

Állomány:

 

A hús rostos, száraz, kevésbé omlós. Gondosan tisztított, mócsingos, zsíros részt nem tartalmaz.

A burgonya kissé vegyes állományú, puhább és keményebb darabok is előfordulnak. A szaft hígan folyó, a hagyma puha.

Illat:

 

Kellemesen fűszeres, köményes, hagymás hús és szaft illata dominál. A burgonya tiszta, kissé jellegtelen.

Íz:

 

A hús és a szaft intenzíven köményes, hagymás, fűszeres. A burgonya fűszertelen, kissé sótlan, natúr. Együtt fogyasztva jól kiegészítik egymást, kellemes, harmonikus összhatást adva.

Részletes összetétel:

Köménymag, olaj (főzéshez), comb-sertés, só (ízesítéshez), vöröshagyma, steak fűszersó

Burgonya, só (főzéshez)

 

Vöröskáposzta savanyúság (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

 

 

Élénk lila színű, eltérő méretű és alakú, kissé szecskásra aprított vöröskáposzta. Levet nem tartalmaz.

Állomány:

 

 

Harsogóan ropogós, nyers káposzta szeletek.

Illat:

 

 

Savanykás, ecetes, fűszertelen káposzta illat. Tiszta, idegen szagtól mentes.

Íz:

 

 

Kellemesen savanykás, édeskés, fűszerszegény.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >