null Békés megye - 19. vizsgálat - Békés - Szegedi Kis István Általános Iskola és Kollégium

Békés megye - 19. vizsgálat - Békés - Szegedi Kis István Általános Iskola és Kollégium

Békés megye - 19. vizsgálat - Békés - Szegedi Kis István Általános Iskola és Kollégium

19. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Szegedi Kis István Általános Iskola és Kollégium (5630 Békés, Petőfi u. 11-13.)

.A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Hamis gulyásleves, tökfőzelék vagdalt, szeletelt búzakenyér

Mintavétel ideje: 2015. március 2.

Napi adag: 337 adag/ebéd

Főzőkonyha: Junior Vendéglátó Zrt. kórházi főzőkonyha (5600 Békéscsaba Gyulai út 18.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Hamis gulyásleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Barnás-narancsos lében burgonyakockák, apró sárgarépa darabkák és különböző méretű galuskák, és 1 db kb. 5x5 cm nagyságú paprikaszelet van egybefőzve. Tetején kevés mennyiségű zsiradék látható.

Állomány:

 

Leve hígan folyó, a burgonya és a tészta kellően átfőtt, a sárgarépa kissé túlfőtt.

Illat:

 

Gulyásra emlékeztető, köményes, burgonyás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Jellegzetes, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

 

Tökfőzelék, vagdalt (0,3 l + 1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

Csont fehér színű szószban gyalult tök darabok vannak apró zöld fűszerdarabkával. A vagdalt kb. 6 cm átmérőjű, sötét vörösesbarna húsgombóc, felülete zsiradéktól kissé fényes.

Állomány:

 

A főzelékben a szósz sima, csomómentes, sűrűn folyó, a tök kissé túlfőtt. A vagdalt durvára darált húsgombóc, kellően átsült.

Illat:

 

A főzelék jellegzetesen kapros illatú, a vagdalt sült, fűszeres harmonikus illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

A főzelék édeskés-savanykás, kapros, a vagdalt megfelelően sós, fűszeres, harmonikus, minden idegen íztől mentes.

Szeletelt búzakenyér (0,05 kg/adag)

Külső megjelenés:

2 db 8x10 cm-es nagyságú, és 1,5 cm vastag kenyérszelet. A héja arany barnára sült, fényes felületű, repedezett. Bélzete homogén, egyenletesen lazított, tört fehér színű.

Állomány:

 

Rugalmas, friss, puha.

Illat:

 

Friss kenyérre jellemző illatú, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Friss kenyérre jellemező, tiszta, minden idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Hamis gulyásleves (10 adag)

olaj -0,06l, tojás 1 db, liszt – 0,1 kg, csemege fűszerpaprika – 0,02 kg, só – 0,02 kg, ételízesítő – 0,01 kg, burgonya -1,14 kg, gyökér – 0,08 kg, sárgarépa – 0,19 kg, vöröshagyma – 0,11 kg

 

 

Tökfőzelék, vagdalt (10 adag)

sertés színhús -0,6 kg, olaj – 0,05 l, tojás – 1,4 db, zsemlemorzsa – 0,05 kg, kenyér – 0,1 kg, csemege fűszerpaprika – 0,01 kg, só – 0,03 kg, fokhagyma – 0,01 kg, olaj – 0,06 l, tej 1, 5% - 0,2 l, tejföl 12% - 0,2 l, liszt – 0,12 kg, kristálycukor -0,1 kg, só – 0,02 kg, ecet – 0,02 l, vöröshagyma – 0,05kg, mirelit gyalult tök – 1,32 kg


Friss hírek

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >