null Békés megye - 16. vizsgálat - Gyula - Harruckern János Közétkeztetési Intézmény

Békés megye - 16. vizsgálat - Gyula - Harruckern János Közétkeztetési Intézmény

Békés megye - 16. vizsgálat - Gyula - Harruckern János Közétkeztetési Intézmény

16. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Harruckern János Közétkeztetési Intézmény (5700 Gyula, Szent István u. 38.)

.A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag
alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Lebbencsleves, Vitamin főzelék, párolt csirkemell, barna kenyér

Mintavétel ideje: 2015. március 2.

Napi adag: 196 adag/ebéd

Főzőkonyha: Harruckern János Közétkeztetési Intézmény (5700 Gyula, Szent István u. 38.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lebbencsleves (0,35 l/adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos, áttetsző, narancsos színű lében kb. 4-5x6 cm nagyságúra darabolt, négyszög, illetve rombusz alakú, eltérő árnyalatú, barnás pirított lebbencstészta, apró sárgarépa- és zöldségdarabkák, valamint sárgás burgonya darabkák vannak egybefőzve. Levében kevés zöldség-zöldje darabka, valamint aprófeketés fűszerszemcsék találhatók. Tetején arányos mennyiségű, paprikától piros színű zsiradék, illetve apró szalonnadarabkák láthatók. Egy-két tésztadarab kissé sötétebbre pirított.

Állomány:

 

Leve hígan folyó, a tészta kellően átfőtt, a zöldségek kissé túlfőttek.

Illat:

 

Paprikás, pirított tésztás, enyhén füstös érzetű, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Nem harmonikus, főként a leve enyhén avas ízre emlékeztető, enyhén kesernyés utóízzel. A többi összetevő íze jellegzetes. A füstölt szalonna íz dominál.

 

Vitamin főzelék, párolt csirkemell (0,3 l + 0,08 kg/adag)

Külső megjelenés:

Felülete kevés fűszerpaprikával megszórt, kb. 9-10x10x0,5-1, a másik menüben kb. 13-9-1 cm nagyságú, halvány rózsaszínű csirkemell szelet főzelékkel. A főzelék szósza drapp színű, benne több pici fehéres csomó, valamint kb. 1x1x1 cm nagyságú narancsos piros sárgarépakockák, valamint fakózöld színű borsószemek láthatók.

Állomány:

 

A szósz sűrű, benne több apró sűrítőanyag csomócskával. A sárgarépa kissé szétfőtt, a borsó jellegzetes. A hús jellegzetes, rugalmas kellően puha.

Illat:

 

A hús enyhén fűszeres, kellemes, a főzelék sárgarépás, édeskés, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

A hús jellegzetes natúr , harmonikus, a főzelék kissé jellegtelen, kevésbé harmonikus, fagyasztott sárgarépa érzetű, minden idegen íztől mentes.

 

Barna kenyér (1 szelet/adag)

Külső megjelenés:

 

Kb. 15x12x1,5 cm nagyságú kenyérszelet, alacsony formában sült, felül sötétbarna fényes héjú, repedezett, magokkal tarkított , alján világosabb barna színű. Bélzete élénk sárgás-vöröses árnyalatú barna, benne magok vannak elosztva.

Állomány:

 

Kissé egyenetlen lazítottságú, rugalmas, enyhén nedves tapintású, friss érzetű.

Illat:

 

Kissé gyengébb, enyhén savanykás, minden idegen szagtól mentes.

Íz:

 

Bélzete enyhén savanykás, héja enyhén kesernyés. Idegen ízektől mentes.

Részletes összetétel/anyaghányad:

Lebbencsleves

f. kenyérszalonna, lecsó, mir. sárgarépa, petr,gyökér kocka, étolaj, sómentes delikát, fűszerpaprika, jódozott só, ő. bors, lebbencs, burgonya, friss vöröshagyma

 

 

Vitaminfőzelék, párolt csirkemell

zöldborsó, mir. sárgarépakocka, étolaj, liszt, kristálycukor, sómnetes ételízesítő, jódozott só, tej

csirkemell filé, étolaj, liszt, sült csirke fűszersó, jódozott só, ő. bors

Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >