null Állatkísérők, élő állat szállító gépjárművezetők, gyűjtőállomások alkalmazottainak képzése

Állatkísérők, élő állat szállító gépjárművezetők, gyűjtőállomások alkalmazottainak képzése

Állatkísérők, élő állat szállító gépjárművezetők, gyűjtőállomások alkalmazottainak képzése

Az állatoknak a szállítás és kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK tanácsi rendelet 17. cikke szerinti képzéseket a Megyei Kormányhivatalok szervezik és végzik, valamint a résztvevők számára kiállítják a képesítési bizonyítványt.

Az élő állatok szállítása során közreműködő személyeknek, valamint a gyűjtőállomások alkalmazottainak tanfolyamokon kell résztvenniük, amelyeken oktatásban részesülnek az állatokkal való bánásmód, a szállítási-, illetve pihentetési idők, az állatok szállításra való alkalmasságának megítélése, és egyéb szállítási feltételek vonatkozásában. A házilóféléket vagy házi szarvasmarha-, juh-, kecske- és sertésféléket, valamint a baromfit szállító közúti járművek járművezetőinek és kísérőinek képesítési bizonyítvánnyal kell rendelkezniük. Hazánkban a képzéseket egyes Megyei Kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságai végzik.

Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >