Vissza

Nógrád megye - 6. vizsgálat - Karancslapujtő - Karancsgyöngye Diákétterem

Nógrád megye - 6. vizsgálat - Karancslapujtő - Karancsgyöngye Diákétterem

Nógrád megye - 6. vizsgálat - Karancslapujtő - Karancsgyöngye Diákétterem

Nógrád megye - 6. vizsgálat - Karancslapujtő - Karancsgyöngye Diákétterem

6. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha): Karancsgyöngye Diákétterem (3182 Karancslapujtő Rákóczi út 74.)
 

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Palócgulyás, Dejós tészta, Félbarna kenyér, Szőlő

Mintavétel ideje: 2015. 09. 09.

Napi adag: 132 adag/ebéd

Főzőkonyha: Karancsgyöngye Diákétterem (3182 Karancslapujtő Rákóczi út 74.)

Részletes érzékszervi minősítés:

 Palócgulyás (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerpaprikától enyhén pirosra színezett barnás lében, közel azonos nagyságú, sárga hüvelyű zöldbab és burgonya darabok. Kellő gondossággal tisztított, világos barna, egyenletesen aprított húskockák.

Tetején narancspiros zsírcseppek, fehér tejfölpöttyök, piros színű paprika szemcsék és kapor levél darabkák láthatók.

 

Állomány:

A lé kellően sűrű. A zöldbab és a burgonya puha. A hús rugalmasan puha, kissé száraz, zsíros, mócsingos részeket nem tartalmaz. A bőséges mennyiségű zöldbabtól viszonylag sűrű, tartalmas leves.

Illat:

Kissé savanykás, tejfölös, kapros, enyhe zöldbab illat érezhető. Kellemes, kellően fűszeres, harmonikus illat, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellemesen fűszerezett, savanykás, kapros, harmonikus ízhatású, tartalmas leves. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

Dejós tészta (9 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Halvány-drapp színű, azonos hosszúságú szélesmetélt tészta. Ép, töredezéstől mentes szálak. Felülete zsiradéktól kissé fényes. A dejó szórat jellegzetesen

egyenetlenül szemcsés. Színe világos barna, szürkés-drappos, változó színárnyalatú, fehér porcukorral elkeverve.

Állomány:

A tészta rugalmasan puha, alaktartó, kellően átfőtt, különálló szálak. A dejó szóratban kisebb- nagyobb jellegzetesen roppanós, kemény magszemcsék között porcukor csomók vannak, melyek villával könnyen szétnyomhatók.

 

Illat:

A tészta jellegzetes, tiszta gabona illatú. A szóraton a napraforgó és a búzacsíra illata érződik.

Íz:

Főtt tésztára jellemző tiszta gabona íz mellett, a porcukor édes íze dominál. A dejó jellegzetes, idegen íztől mentes.

 

Félbarna kenyér (½ szelet/adag)

Külső megjelenés:

Fél szelet, formában sült, félbarna kenyér. Héja cserepes, fényes, aranybarna színű.

Állomány:

Bélzete laza szerkezetű, egyenletesen lazított, több nagyobb légüreget tartalmaz, jól átsült. Talpa tiszta, héja kissé visszapuhult.

Illat:

Kellemes, aromás, jellegzetes gabona illatú, idegen szagtól mentes.

Íz:

Kellően sós, félbarna kenyérre jellemzően, enyhén savanykás. Kellemesen aromás, minden idegen íztől mentes.

 

Szőlő (1 fürt/adag)

Külső megjelenés:

Egy kis fürt, világossárgás-barnás-zöldes színű, gömbölyű szemekböl álló gyümölcs. Ép, sérüléstől mentes, felülete tiszta.

Állomány:

Friss, roppanós, lédús, érett. Héja fürtönként eltérő vastagságú.

Illat:

Kellemesen aromás, tiszta szőlő illat érezhető.

Íz:

Fürtönként eltérő mértékben savanykás-édeskés. Tiszta, idegen íztől mentes.

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

zöldbab

vöröshagyma

burgonya

citromlé

liszt

ö. kapor

tejföl

ö. kömény

ö. bors

fokhagyma

étolaj

 

dejó

porcukor

tészta

étolaj


Átlagos (0 Szavazatok)