null Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-3. számú vizsgálat-Tiszadada Község Önkormányzata Konyhája

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-3. számú vizsgálat-Tiszadada Község Önkormányzata Konyhája

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye-3. számú vizsgálat-Tiszadada Község Önkormányzata Konyhája

3.számú vizsgálat - Mintavétel helye (főzőkonyha):

Tiszadada Község  Önkormányzata Konyhája (4455 Tiszadada, Nagy út 12.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT

átlag feletti

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Fejtett bableves, temesvári aprópecsenye zöldséges spagettivel

 

Mintavétel ideje: 2015.09.14.

Napi adag: 400 adag/ebéd

Főzőkonyha: Tiszadada Község Önkormányzata Konyhája (4455 Tiszadada, Nagy út 12.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Fejtett bableves (3 dl/adag)

 

Külső megjelenés:

Opálos barna színű alaplé, felületén arányos mennyiségű apró paprikapiros zsírcseppekkel. Az alaplében közel azonos nagyságú kockákra vágott, megfelelően tisztított zöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller) és kellő mennyiségű egész, világos barna színű babszemek találhatók, a tetején apróra vágott zöldpetrezselyem  darabokkal.

Állomány:

Jellegzetesen sűrű, sima alaplé, a zöldségek és a babszemek kellően puhák, nem túlfőttek. A zöldség alapanyag zsenge, friss.

Illat:

Kellemes, jellegzetes, tiszta, a zöldségek illata érezhető. A rántás illata dominál.

Íz:

Kellemes, a fűszerek között a bors íze dominál, jellegzetes zöldség és babízű, idegen íztől mentes.

 

Temesvári aprópecsenye (150 g /adag) zöldséges spagettivel (120 g/adag)

 

Külső megjelenés:

Tejfölös, pirospaprikás  szaftban közel azonos nagyságú , zsírmentes húskockák és sárgás fehér zöldbab darabok arányos mennyiségben.  A hús jellegzetes barnás rózsaszínű. A spagetti sárgás fehér, apróra vágott, de néhány darab hosszában szétnyílt.

A spagetti zöldpetrezselyemmel és piros színű friss paprika karikával díszített. Ízlésesen  tálalt, tetszetős.

Állomány:

A hús és a zöldbab megfelelően átfőtt, puha. A hús nem rágós, rugalmas. A tejfölös szaft kellően sűrű, csomómentes A spagetti tészta nem szétfőtt, puha, nem  ragadós. A tetejére szórt  petrezselyemzöld és a  paprika karika friss, ropogós.

Illat:

A zöldbabos pecsenye illata tiszta, fokhagymás, jellegzetes. A spagetti illata főtt tésztára jellemző, tiszta, a friss petrezselyem illata dominál. Idegen illattól mentes.

Íz:

Az aprópecsenye harmonikusan fűszerezett, idegen íztől mentes, ízletes. A spagetti íze kifőtt tésztára jellemző, a tésztára szórt petrezselyem íze kellemes összhatást biztosít az ételnek.

 

 

   
   
   
   

 

 

 

Részletes összetétel/

anyaghányad:

Fejtett bableves

fejtett bab

petrezselyemgyökér

sárgarépa

vöröshagyma

zeller

búzaliszt

napraforgóolaj

fokhagyma

friss petrezselyemlevél

ételízesítő, sómentes

fűszerpaprika, édes

 

Temesvári aprópecsenye

sovány sertéshús

zöldbab

tejföl, 20%

zöldpaprika

vöröshagyma

napraforgó olaj

búzaliszt

fűszerpaprika

jódozott só

fokhagyma


Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >

2025. december 23., kedd

Az eritrit károsíthatja a vér-agy gátat, növelve a stroke kockázatát

2025. december 22., hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

2025. november 7., péntek

Európai madárinfluenza helyzet 2025 ősz

2024. március 22., péntek

Európai madárinfluenza helyzet

2025. december 22., hétfő

Kopi luwak: kutatási eredmények és piaci kilátások

2020. január 31., péntek

Újra időszerű a mezei pocok elleni védekezés

2016. október 5., szerda

Felhívás: el kell kezdeni az aktuális mezei pocok fertőzöttség felmérését

2025. december 19., péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

2018. október 12., péntek

Felhívás az aktuális mezei pocokfertőzöttség felmérésére

2025. december 19., péntek

Több zöldség és gyümölcs fogyasztása a pihentető alvás titka

2025. december 18., csütörtök

Megjelent az Európai Bizottság útmutatója a BPA betiltásával kapcsolatban

Közlemények az Országos Mezőgazdasági Fajtaminősítő Bizottság üléseiről

2025. december 18., csütörtök

Tudományos szimatolók: kutyák segítik a mérgező növények felismerését az állati takarmányban

2025. december 17., szerda

Megérkeztek a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés újabb eredményei

2025. december 17., szerda

A reggeli kihagyása növelheti a magas vérnyomás és a magas vércukorszint kockázatát

2015. február 26., csütörtök

Magas nitrát tartalmú zöldségek fogyasztásának kockázata csecsemőknél

Nemzeti fajtajegyzékek

2014. szeptember 30., kedd

Kérdezz-felelek a növényvédőszermaradékok egészségügyi kockázatáról

2025. december 16., kedd

Egyre magasabb a súlyos Listeria-fertőzések száma Európában

2025. december 16., kedd

EFSA: a madárinfluenza észlelések számának megugrásával fokozott felügyelet és szigorú biológiai biztonság szükséges