A hír cimkéjű tartalom.

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei

Változnak az állategészségügyi diagnosztikai vizsgálatok költségei

2024. április 19, péntek

A Nébih ezúton tájékoztatja az ügyfeleit, hogy 2024. május 1-től az utánvétes fizetési módhoz kapcsolódó költségekben változás várható.

Májustól ugyanis amennyiben a megrendelő az utánvétes fizetési módot választja, a végösszeg tekintetében számolnia kell az utánvét költségének kiszámlázásra is, melynek aktuális díjai – értékhatártól függően – az alábbiak:

  • 0 Ft                     - 20.000,- Ft       1.622,- + ÁFA
  • 20.001,- Ft          - 50.000,- Ft       1.724,- + ÁFA
  • 50.001,- Ft          -100.000,- Ft      1.979,- + ÁFA

A hivatal egyúttal felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy ezután is lesz lehetőség az átutalásos fizetési módra, valamint a továbbiakban is választható marad a vizsgálatok online megrendelési formája.
 


Friss hírek

2024. április 19, péntek

Májusban fontos határidő érkezik a szőlő-szaporítóanyagot termesztők és forgalmazók számára

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

Tovább >

2024. április 18, csütörtök

A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih szakemberei

A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös projektben vett részt: „A magyar fogyasztók rövid és hosszú távú aflatoxin-terhelésének meghatározása a tejtermékláncban és a kockázatkezelő intézkedések megalapozása”-címmel. A szakemberek megállapították, hogy a hazai lakosságot jelenleg nem fenyegeti jelentős aflatoxin egészségügyi kockázat. Bár azonnali ellenintézkedések nem szükségesek, a takarmányok és élelmiszerek folyamatos ellenőrzése a lehetséges aflatoxin szennyeződésekre mégis indokolt és javasolt.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)