Tolna megye - 40. számú vizsgálat - Tamási Közétkeztetési Nonprofit Kft. Főzőkonyha - Tamási
Tolna megye - 40. számú vizsgálat - Tamási Közétkeztetési Nonprofit Kft. Főzőkonyha - Tamási
40. számú vizsgálat (főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Tamási Közétkeztetési Nonprofit Kft.
(7090 Tamási , Deák Ferenc u. 6-8.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,1 pont |
Menü: Erdei gyümölcsleves, Naúr halfilé gombamártással és bulgurral
Foto:
Mintavétel ideje: 2018. november 28.
Mintavételi alap: 360 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves
Főzőkonyha üzemeltetője:
Tamási Közétkeztetési Nonprofit Kft.
(7090 Tamási, Szabadság utca 46-48)
Részletes érzékszervi minősítés:
Erdei gyümölcsleves (3,5 dl/adag)
Külső megjelenés: | Barnás rózsaszínű lében almakockák, negyedelt szilva darabok, magozott meggyszemek, és kevés piros ribizli szemek vannak. Az összetevők jól tisztítottak, jellegzetes színűek. Bőséges mennyiségű gyümölcsöt tartalmaz, de a leves elnevezése nincs összhangban a bírált levessel. A leves tetején apró fehér sűrítőanyag csomók láthatók. |
Állomány: | A leves jellegzetes sűrűségű, közepesen hígan folyó. A szilva kissé túlfőtt, néhány almakocka kevésbé átfőtt. A meggy és a ribizli kellően puha. |
Illat: | Fahéjas, gyümölcsös illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | Erdei gyümölcs ízre nem jellemző, elsősorban alma ízű a leves. Fahéjas, savanykás-édeskés. Idegen íztől mentes. |
Natúr halfilé gombamártással és bulgurral (10 dkg+2 dl+25 dkg /adag)
Külső megjelenés: | A halfilé világosbarnára sült, belseje drappos fehér színű. Felülete zsiradéktól fénylő, fűszerszemcsékkel szórt. A mártás: barnás-szürkés opálos lében különböző méretű gombaszeletek, zöldpetrezselyem darabkák vannak. A mártásban fehér sűrítőanyag szemcsék, felületén arányos mennyiségű zsiradék cseppek láthatók. Bulgur: pergős, főtt szemek, kissé eltérő színárnyalatban, aranybarnától a sötétbarnáig pirítva. |
Állomány: | A hal kellően átsült, a gomba ropogós, jellegzetes, a bulgur kellően átfőtt. |
Illat: | A hal jellemző illatú, a gomba kissé savanykás, a bulgur pirított gabona illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A hal jellegzetes, tiszta, kevésbé fűszeres. A bulgur pirított, jellegzetes ízű. A gomba kissé savanykás, kevésbé aromás. Összhatásában kevésbé aromás, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Erdei gyümölcsleves
- Gyümölcsleves keverék, mirelit
- Tejföl
- Liszt
- Kristálycukor
- Citromlé
- Fahéj
- Szegfűszeg
- Jódozott só
Naúr halfilé
- Cápaharcsa-filé, gyorsfagyasztott
- Étolaj
- Jódozott só
Gombamártás
- Gomba, szeletelt
- Tejföl
- Liszt
- Étolaj
- Petrezselyemzöld
- Vöröshagyma
- Bors
- Só, jódozott
Bulgur
- Bulgur
- Étolaj
- Jódozott só