Zala vármegye - 50. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Muraszemenye
Zala vármegye - 50. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Muraszemenye
50. számú vizsgálat (Tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Iskola tálalókonyha
(8872 Muraszemenye, Béke út 10.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 13,9 pont |
Menü: Daragaluska leves, Párolt rizs, Csirkeragu Budapest módra
Mintavétel ideje: 2022.05.31.
Mintavételi alap : 74 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 10-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Atroplusz Kft.
(9800 Vasvár, József Attila u. 23.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Daragaluska leves (255 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé zavaros, opálos, színe nem tetszetős. Több hibás, rosszul tisztított zöldséget tartalmaz. Daragaluska törtfehér színű, ép, hosszúkás, eltérő méretű. |
Állomány: | Zöldségek egyenletesn átfőttek, némelyik túl puha. Az alaplé hígan folyó, a galuska kellően átfőtt. |
Illat: | Jellegtelen, üres, ételízesítő illata érződik. |
Íz: | Kevésbé harmonikus, ételízesítő dominál. |
Párolt rizs, Csirkeragu Budapest módra (318 g /adag)
Külső megjelenés: | A szaft piros paprikától színezett, benne fűszerszemcsék látszanak. A raguban a hús megfelelő sűrűségű, nem zsíros, közel azonos nagyságú. Zöldborsóval, zöldségekkel dúsított. Összességében tetszetős. |
Állomány: | Szaft megfelelő sűrűségű, zöldség, hús jól átfőttek. A rizs pergő, nem tapad, kellően puha. |
Illat: | Semleges, natúr illatú rizs, ragu harmonikus, jellegének megfelelő. |
Íz: | Ízletes, harmonikus, megfelelően fűszerezett. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Daragaluska leves:
- bors, fekete, őrölt
- búzadara
- étolaj
- gyökér, tisztított
- sárgarépa, tisztított
- tojás
- vitál vega ételízesítő
- vöröshagyma tisztított
- zeller, tisztított
Párolt rizs:
- étolaj
- rizs
- jódozott só
Csirkeragu Budapest módra:
- bors, fekete, őrölt
- csirkemáj
- csirkemell filé
- étolaj
- fokhagyma tisztított
- majoranna, morzsolt
- naturlecsó, konzerv
- pirospaprika
- jódozott só
- vöröshagyma, tisztított
- zöldborsó, mirelit