null Zala vármegye - 50. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Muraszemenye

Zala vármegye - 50. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Muraszemenye

Zala vármegye - 50. számú vizsgálat - Iskola tálalókonyha - Muraszemenye

50. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Iskola tálalókonyha
(8872 Muraszemenye, Béke út 10.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 13,9 pont

Menü: Daragaluska leves, Párolt rizs, Csirkeragu Budapest módra

Mintavétel ideje: 2022.05.31.

Mintavételi alap : 74 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 10-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Atroplusz Kft.
(9800 Vasvár, József Attila u. 23.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluska leves (255 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé zavaros, opálos, színe nem tetszetős. Több hibás, rosszul tisztított zöldséget tartalmaz. Daragaluska törtfehér színű, ép, hosszúkás, eltérő méretű.
Állomány: Zöldségek egyenletesn átfőttek, némelyik túl puha. Az alaplé hígan folyó, a galuska kellően átfőtt.
Illat: Jellegtelen, üres, ételízesítő illata érződik.
Íz: Kevésbé harmonikus, ételízesítő dominál.

 

Párolt rizs, Csirkeragu Budapest módra (318 g /adag)

Külső megjelenés: A szaft piros paprikától színezett, benne fűszerszemcsék látszanak. A raguban a hús megfelelő sűrűségű, nem zsíros, közel azonos nagyságú. Zöldborsóval, zöldségekkel dúsított. Összességében tetszetős.
Állomány: Szaft megfelelő sűrűségű, zöldség, hús jól átfőttek. A rizs pergő, nem tapad, kellően puha.
Illat: Semleges, natúr illatú rizs, ragu harmonikus, jellegének megfelelő.
Íz: Ízletes, harmonikus, megfelelően fűszerezett.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Daragaluska leves:

  • bors, fekete, őrölt
  • búzadara
  • étolaj
  • gyökér, tisztított
  • sárgarépa, tisztított
  • tojás
  • vitál vega ételízesítő
  • vöröshagyma tisztított
  • zeller, tisztított

Párolt rizs:

  • étolaj
  • rizs
  • jódozott só

Csirkeragu Budapest módra:

  • bors, fekete, őrölt
  • csirkemáj
  • csirkemell filé
  • étolaj
  • fokhagyma tisztított
  • majoranna, morzsolt
  • naturlecsó, konzerv
  • pirospaprika
  • jódozott só
  • vöröshagyma, tisztított
  • zöldborsó, mirelit

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >