null Zala megye- 9. vizsgálat - Zalaegerszeg - Petőfi Sándor Általános Iskola (A menü)

Zala megye- 9. vizsgálat - Zalaegerszeg - Petőfi Sándor Általános Iskola (A menü)

Zala megye- 9. vizsgálat - Zalaegerszeg - Petőfi Sándor Általános Iskola (A menü)

9. számú vizsgálat Mintavétel helye (tálalókonyha):

Petőfi Sándor Általános Iskola (8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi utca 17-21.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti 

nem megfelelő

Menü: Májgombócleves, Zöldborsós rizses hús, Házi vegyes vágott, Göcseji fehér kenyér

Mintavétel ideje: 2014. március 27.

Napi adag: 800 adag/ebéd

Főzőkonyha: Hungast Nyugat kft. (Petőfi Sándor Általános Iskola, Zalaegerszeg, Kosztolányi utca 17-21.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Májgombócleves (0,3 l/adag)

Külső megjelenés:

Világossárga színű lében csíkokra vágott sárgarépa, fehérrépa és karalábé kockák, barna színű hengeres májgaluskák, apró zöld növényi darabok. Felületén apró zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé opálos, a zöldségek és a májgaluska kellően átfőttek.

Illat:

Jellegzetes, kellemes, harmonikus Idegen szagtól mentes.

Íz:

Jellegzetes, harmonikus. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • csirkemáj
  • tojás
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • delikát
  • majoránna
  • étolaj
  • zsemlemorzsa
  • gyökérkocka (mirelit)
  • karalábékocka (mirelit)
  • petrezselyemzöld (mirelit)
  • zellerkocka (mirelit)
  • sárgarépa
  • vöröshagyma

Zöldborsós rizseshús (0,3 kg/adag)

Külső megjelenés:

Pörkölt szafttól narancsos-pirosra színeződött hosszúkás rizs szemek között közel azonos méretű húskockák, borsószemek, apró paprika darabok, paradicsom héj darabok, fekete és piros fűszerszemcsék láthatók.

Állomány:

Az összetevők jól átfőttek, nem elpuhultak.

Illat:

Jellegzetes, fűszeres. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Összhatásában harmonikus, ízletes. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • sertés comb, csont nélkül
  • fekete őrölt bors
  • fűszerpaprika csemege
  • natúr lecsó konzerv
  • étolaj
  • rizs (előgőzölt)
  • zöldborsó (mirelit)
  • fokhagyma (mirelit)
  • vöröshagyma

Házi vegyesvágott (0,07 kg/adag)

Külső megjelenés:

Vékony csíkokra vágott törtfehér színű káposzta, vékony uborka szeletek, apró kockára vágott piros paprika darabok.

Állomány:

Friss, ropogós, nem elpuhult.

Illat:

Jellegzetes, édeskés, káposzta illata dominál. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Harmonikus. Enyhén édeskés, gyengén savanykás. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel:

  • fekete őrölt bors
  • ecet
  • kömény
  • kristálycukor
  • pritamin paprika (mirelit)
  • fejes káposzta
  • kígyóuborka
  • vöröshagyma

Göcseji fehér kenyér (1 szelet 0,06 kg/adag)

Külső megjelenés:

Egy, kb. 2 cm vastagságú kenyérszelet. A felső héj aranysárga színű, az alsóhéj barna. A bélzet törtfehér, egyenletesen lazított.

Állomány:

Tapintásra és szájban rágáskor rugalmas.

Illat:

Jellegzetes, aromás. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Aromás, ízletes, enyhén savanykás. Idegen íztől mentes.


Friss hírek

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >