Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola
Zala megye- 1/a. vizsgálat - Zalaegerszeg - Deák Ferenc Szakközépiskola
1/a. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Deák Ferenc Szakközépiskola (Zalaegerszeg, Göcseji út 16.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Burgonyagombóc leves, kerti főzelék virslivel, kenyér Mintavétel ideje: 2013. február 18. Főzőkonyha: Hungast Nyugat Kft. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Burgonyagombóc leves (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világossárga, enyhén zavaros lében sárga- és fehérrépa, valamint zellerkockák, apró burgonyagaluskák, sárgarépafoszlányok, apróra vágott zöldfűszerek. Tetején narancssárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé zavaros, hígan folyó, a burgonyagaluska és a zöldségek puhák, túlfőttek. |
Illat: |
Jellegtelen, kevésbé aromás, enyhén zöldséges. |
Íz: |
Jellegtelen, aromaszegény, enyhén sós. |
Részéletes összetétel: |
|
Kerti főzelék (0,3 l/adag)
Külső megjelenés: |
Világos krémsárga mártásban zöldborsószemek, sárgarépakockák, kicsi karfiolrózsák, sok apró és sárga zöldségpötty. |
Állomány: |
A mártás sűrű, a zöldségek puhák. A brokkoli teljesen szétfőtt. |
Illat: |
Illatában a brokkoli illata dominál. |
Íz: |
Jellegtelen, kissé édes, kevésbé harmonikus, kevésbé kellemes. |
Részletes összetétel: |
|
Sült virsli (2 db/adag)
Külső megjelenés: |
2 db 13-14 cm hosszú, 2,5 cm átmérőjű, keresztbe bevagdosott, egyik oldalán erősen ráncos, bőr nélküli, rúd alakú virsli. Kevésbé sültnek látszó. Nem tetszetős. |
Állomány: |
Rugalmas, puha, rágási maradék van. |
Illat: |
Enyhén füstölt illatú. |
Íz: |
Sós, ízfokozó íze érződik. Inkább főtt, mint sült virslire emlékeztető íz. |
Részletes összetétel: |
|
Félbarna kenyér (2 szelet/adag)
Külső megjelenés: |
2 db félszelet kenyér. Drappos szürke bélzet, sötétebbre sült barna héj. |
Állomány: |
Laza, rugalmas, több nagy és sok kicsi lyuk. |
Illat: |
Jellegzetes, aromás, enyhén élesztőszagú. |
Íz: |
Enyhén savanykás, kissé sós, jellegzetes. |