Veszprém vármegye - 96. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor - Balatonalmádi
Veszprém vármegye - 96. számú vizsgálat - Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor - Balatonalmádi
96. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Káptalanfüredi Ifjúsági Tábor
(8220 Balatonalmádi, Tábor utca 10.)
A menü minősítése:
| KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,5 pont |
Menü: Húsleves, Paprikáskrumpli

Mintavétel ideje: 2022.07.21.
Mintavételi alap : 24 adag
Korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Budapest Főváros XVII. Kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal
(1173 Budapest, Pesti út 165.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (387,3 g /adag)
| Külső megjelenés: | Az alaplé tiszta áttetsző, sárgás színű, megfelelően élénk. Felületén zsíradékcseppeket kellő mennyiségben és arányban tartalmaz. Zöld fűszernövény darabokat tartalmaz. Megfelelően tisztított ép, egész sárgarépa és petrezselyemgyökér karikákat tartalmaz. Száraz és zsíros húsdarabokat kellő mennyiségben tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű, ép, egész, nem szétfőtt csigatészta. A leves elnevezése és a bírált étel megjelenése összhanagban van. |
| Állomány: | Az alaplé hígan folyó, a zöldségek a hús és a levesbetét megfelelően átfőttek, puhák, rágási maradékot nem adanak. |
| Illat: | Jellgzetes intenzív, harmónikus, telt íllatú. A leves elnevezése és a bírált étel illata összangban van. |
| Íz: | A leves íze jellgzetes, az összetevők íze harmónizál. Megfelelően fűszerezett, telt ízhatású. A leves elnevezése és a bírált étel íze összangban van. |
Paprikáskrumpli (335,3 g /adag)
| Külső megjelenés: | Pirosparikától narancsos-barnásra színezett, a jellemzőnél kissé hígabb alaplében, jól tisztított, közel azonos méretű hasábokra darabolt, sárgás színű burgonyák találhatók. Zsiradék cseppeket kellő arányban tartalmaz. Fekete és piros fűszerszemcséket, pirított hagyma és szalonnakockákat, egyenletes méretű virsli és kolbász szeleteket tartalmaz. Az összetevők megfelelő méretűek, közel egyenletes nagyságúra daraboltak, termékre jellemző színűek. Összhatásában tetszetős megjelenésű, az összetevők aránya és mennyisége megfelelő. Az egytálétel elnevezése és a bírált étel megjelenése összhangban van. |
| Állomány: | A jellegzetestől hígabb sűrűségű. Az összetevők megfelelően átfőttek, puhák, rágási maradékot nem adnak. |
| Illat: | Jellegzetes, a zsíradékon megpirított hagyma és fűszerpaprika, a dúsításként használt hústermékek és a felhasznált fűszerek karakteressé, teltté teszik az étel illatát. Az egytálétel elnevezése és a bírált étel illata összhangban van. |
| Íz: |
Jellegzetes, telt ízű, megfelelően fűszerezett, a só ízfokzó hatása kellően érvényesül. |