null Veszprém megye - 61. számú vizsgálat - Bakonybél Község Önkormányzat Főzőkonyha

Veszprém megye - 61. számú vizsgálat - Bakonybél Község Önkormányzat Főzőkonyha

Veszprém megye - 61. számú vizsgálat - Bakonybél Község Önkormányzat Főzőkonyha

61. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Bakonybél Község Önkormányzat Főzőkonyha (8427 Bakonybél, Pápai út 7.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

ÁTLAG FELETTI

átlagos

átlag alatti

nem
megfelelő

 

Menü: Brokkoli krémleves, Gombás szelet rizzsel

 

Mintavétel ideje: 2016.12.01.

Napi adag: 157 adag/ebéd

Főzőkonyha: u.a.

Részletes érzékszervi minősítés:

 Brokkoli krémleves (2 dl /adag)

Külső megjelenés:

Világossárgás- zöld színű alaplében apró sötétzöld brokkoli darabkák. Felületén néhány apró, fehér sűrítőanyag csepp.

Állomány:

A krémlevesre jellemzőnél hígabb.

Illat:

Brokkoli illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes, brokkoli krémlevesre jellemző. Idegen íztől mentes.

Gombás szelet rizzsel (6 dkg + 13 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Fűszerektől pirosasra színeződött rizs szemek között csíkokra vágott, barna színű hús darabok, különböző nagyságú gomba szeletek, fekete fűszerszemcsék.

Állomány:

A rizs szemek jól átfőttek, rugalmasak, a hús darabok kellően puhák, a gomba szeletek jellegzetesen rugalmasak.

Illat:

Pörkölt szaftra emlékeztető illatú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Ízletes, fűszeres, gombás ízű. Idegen íztől mentes.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Brokkoli krémleves

Brokkoli mirelit

Búzaliszt

Ételízesítő

Tejföl 12%

Gombás sertésszelet

Sertés karaj

Csiperke gomba

Búzaliszt

Fekete bors őrölt

Petrezselyemzöld

Vöröshagyma

Olaj

Tejföl 12%

Párolt rizs

 

 

 


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >